-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Maatwerk tegen de tijd

Sinds 7 april voeren militairen van het 4 Bataljon Logistiek een niet-alledaags transport uit. Vanuit het Centre Hospitalier Universitaire (CHU) van Mont-Godinne in de provincie Namen vervoeren ze confectiekits om medische beschermkledij te maken.

Militaire teams ontsmetten repatriëringsvluchten

Op 8 april is in Melsbroek opnieuw een repatriëringsvlucht met 53 mensen geland. Op de Airbus A321 uit Niamey in Niger zaten 20 Belgen, waaronder 1 militair, en 33 burgers uit andere EU-landen. Er was niet alleen een medisch team om de passagiers te controleren. Een CBRN-team van de Luchtcomponent maakte ook alle bagage, lokalen en het toestel zelf smetvrij.

Defensie zet zich in op alle fronten

Tijdens deze wereldwijde gezondheidscrisis blijft Defensie zijn opdrachten uitvoeren. Naast buitenlandse operaties en die in eigen land, bieden we ook hulp aan de natie tijdens de Covid-19-crisis.

Marinebasis Sint-Kruis verdeelt beschermende kledij

In Sint-Kruis bij Brugge is op 6 april om 15.30 u een lading beschermende kledij uit China aangekomen. Onder het toeziend oog van de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé heeft de Civiele Bescherming de kledij op gebreken gecontroleerd, ingeladen en overgebracht naar het Sint-Jozefziekenhuis van Izegem.

België herdenkt zijn veteranen

Op 7 april is het Veteranendag. Dan herdenkt Defensie elk jaar de gesneuvelde militairen sinds 1945. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog overleden 252 Belgische militairen tijdens het uitvoeren van vredesoperaties.

Militair pompstation Melsbroek bevoorraadt luchthaven Luik

Het laadstation van de Belgian Pipeline Organisation (BPO) in Melsbroek bevoorraadt momenteel de luchthaven van Bierset, bij Luik. Door een toename van de activiteiten op de luchthaven kunnen ze niet meer via de klassieke manier voldoen aan de vraag naar vliegtuigbrandstof.

Lokale opvang krijgt ook Defensiesteun

Defensie verzorgt niet alleen de logistieke verdeling van mondmaskers en medisch materiaal. Ook lokale humanitaire initiatieven doen een beroep op onze ondersteuning.

Nieuwe commando-hoofdwapenmeester voor de Marine

Op woensdag 1 april werd oppermeester-chef Alex De Baene aangesteld als nieuwe commando-hoofdwapenmeester van de Marine. Hij vervangt oppermeester-chef Danny Vercruyssen die op 1 juli 2020 met pensioen gaat.

Defensie steunt repatriëringsvlucht uit Rwanda en Burundi

Zondagmorgen 5 april is een Airbus van Defensie met 163 passagiers van twintig nationaliteiten geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. De repatriëringsvlucht werd georganiseerd door de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken om Europese burgers vanuit Kigali (Rwanda) en Bujumbura (Burundi) terug te brengen naar hun land van herkomst.

Ethanol voor Luikse ziekenhuizen

Op 1 april heeft het Competentiecentrum voor Rollend Materieel en Bewapening (CC R&A) in Rocourt zo'n 1.700 liter ethanol bedeeld aan dertien ziekenhuizen in de provincie Luik.