-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

Mali, een logistieke uitdaging

Voor de opdrachten van Defensie in Mali zijn een goede coördinatie en logistieke ondersteuning essentieel. Om dat in goede banen te leiden, zijn de militairen van het National Support Element (NSE) in Bamako en het Joint Support Detachment (JSD) in Gao dag en nacht in de weer.
Subscribe to

Belgische kunst in Frankrijk

Ter gelegenheid van het 21ste Salon des peintres de l’armée kregen enkele buitenlandse kunstenaars de primeur om hun werk tentoon te stellen in Parijs. Fotograaf eerste sergeant-chef Malèk Azoug viel deze eer te beurt en vertegenwoordigde de Belgische Defensie op dit gerenommeerde evenement.

Defensie hijst de regenboogvlag

Sinds donderdag 16 mei wappert de regenboogvlag aan het kabinet en het hoofdkwartier van Defensie. Daarmee betoont Defensie zijn steun aan het federale LGBTQI-overheidspersoneel en het samenleven in diversiteit.

De onzichtbare bewakers van België

Defensie voert voortdurend buitenlandse missies uit met namen zoals enhanced Forward Presence en Resolute Support. Iets minder ronkend klinkt 'Hulp aan de Natie', een doorlopende opdracht waarmee Defensie de veiligheid en het welzijn van onze eigen burgers bewaakt. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) speelt hierin een cruciale rol.