-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

Muzikale hoogmis door weer en wind

Naar tweejaarlijkse traditie stond in Sint-Truiden op 24 mei de Internationale Militaire Taptoe op het programma. Muzikanten uit verschillende landen streken op de Grote Markt neer om de kijklustigen te animeren.
Subscribe to

SafeShore sluit de mazen van het net

Aan de Belgische kust in Lombardsijde heeft van 14 tot 25 mei het project SafeShore plaatsgevonden. Met dit onderzoeksproject tracht de Europese Unie drones op te sporen die vaak door de mazen van het net glippen. De Koninklijke Militaire School speelt hierin een voortrekkersrol.

Belgen schitteren op MilFitCup

Op 16 en 17 mei stond in het Duitse Warendorf de derde editie van de Military Fitness Cup (MilFitCup) op het programma. Voor het eerst stelde de Duitse krijgsmacht die competitie ook open voor buitenlandse deelnemers. Een uitnodiging waar Defensie graag op inging.

Mijnenjager Narcis nummer 1 tijdens Open Spirit

Sinds twee weken worden de mijnenjager M923 Narcis en zijn ontmijners volop ingezet in de Baltische Zee. Daar nemen ze voor de kust van Estland deel aan de NAVO-operatie Open Spirit. Alvast veel lof voor de bemanning die de eerste van de klas is met uitzonderlijk hogere resultaten dan de andere deelnemers.