Over Defensie

Het Cyber Command
van Defensie

Cyber Force Through Partnerships

Introductievideo

De digitalisering van onze maatschappij blijft groeien. In een cyberspace die voortdurend in evolutie is, nemen de risico's van desinformatie, spionage en cyberaanvallen toe.

Cyber Command is verantwoordelijk voor de cyberveiligheid van de netwerken en wapensystemen die Defensie gebruikt, voor het verzamelen van informatie ten voordele van de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV), en voor het uitvoeren van operaties in cyberspace. Samen met verschillende nationale en internationale spelers, de academische-, industriële- en verenigingswereld draagt het dagelijks bij aan de cyberveiligheid van het land.

In cijfers

  • Burger leden 46 %
  • Beroepen 40
  • Talenten per jaar 100

Onze kerntaken

Defensienetwerken en wapensystemen beveiligen
Informatie verzamelen in cyberspace
Operaties uitvoeren in cyberspace
Bijdragen aan nationale cyberweerbaarheid

Defensienetwerken en wapensystemen beveiligen

Om hun missies uit te voeren moeten onze mijnenjagers, F-35, MQ-9B drones en ook onze gevechtsvoertuigen vrij kunnen bewegen. Om ze tegen cyberaanvallen te beschermen, voorzien we ze van cryptografische sleutels en zorgen we ervoor dat hun computerprogramma’s beveiligd zijn.

Dagelijks zorgen we voor de beveiliging van alle communicatie-, informatie- en bewapeningssystemen van de Belgische Defensie.

Informatie verzamelen in cyberspace

Cyberspace is een wereld van leven en interacties. Er kan veel informatie gevonden worden. Onze cyberexperts en –analisten verzamelen en gebruiken deze informatie dagelijks om onze operaties te ondersteunen, te anticiperen op gevaren en de missies van de ADIV (Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid) te ondersteunen.

SIGINT, OSINT en SOCMINT zijn enkele van onze specialiteiten, maar wat ons extra speciaal maakt, is dat wij de enigen in België zijn die volledig legaal computerinbraken kunnen uitvoeren!

Operaties uitvoeren in cyberspace

Onze cyberexperts kunnen op het terrein worden ingezet ter ondersteuning van operaties. Discreet infiltreren, gegevens exfiltreren, indringeroperaties uitvoeren, enz. Ze beschikken over een arsenaal aan ultraspecifieke tools en technieken om de tactieken van onze tegenstanders te dwarsbomen.

Onze teams zijn in staat om effecten te genereren in cyberspace, zowel in de fysieke, logische als virtuele omgeving.

Bijdragen aan nationale cyberweerbaarheid

Cyber Command staat centraal in een uitgebreid netwerk van institutionele, industriële, academische en maatschappelijke partners. Als belangrijke speler op het gebied van nationale cyberweerbaarheid moet het ontwikkeling borgen en innovatie stimuleren op het gebied van cybertechnologie. Onze experts zijn voortdurend op zoek naar uitmuntendheid. « Opleiding » en « samenwerking » zijn bij ons meer dan alleen begrippen.

Werken bij Cyber Command

Geen job, wel een missie

Werken bij ons

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Ons team bestaat uit mannen en vrouwen, militairen en burgers, IT-experts en specialisten van allerlei pluimage. We zijn trots op deze diversiteit en kijken ernaar uit om jou in ons team te verwelkomen.

Wat voor ons telt, is je talent.
Afhankelijk van je interesses kun je ervoor kiezen om als burger- of militaire expert bij ons aan de slag te gaan.

Bij ons werken als civiele expert betekent…
Kiezen voor een zinvolle baan met echte maatschappelijke waarde. Werk mee aan de ontwikkeling van onze capaciteiten en wees altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van cybertechnologie. Laten we samen bouwen aan de toekomst. Ontdek ons ​​aanbod voor civiele experts op Egov Select of op werkenvoor.be.

Dienst nemen als militair is...
ICT-systemen van Defensie beheersen, op opdracht gaan en kiezen voor een loopbaan die bovenal militair is. Of je nu fulltime als actief militair of parttime als reservist werkt, na een militaire en technische opleiding kom je bij Cyber ​​Command. Klaar om de uitdaging aan te gaan? Ontdek al onze militaire vacatures

Het belangrijkste is je motivatie.
Alle leden van ons team hebben een andere achtergrond. We waarderen alle talenten en bieden een breed scala aan beroepen, zowel technisch als niet-technisch. Of je nu een cyberexpert bent of een generalist, junior of senior, een masterdiploma hebt of niet, groei met ons mee!

Heb je geen technische kennis?
We zijn altijd op zoek naar experts en analisten met een andere achtergrond, maar ook naar managers die onze operaties vooruithelpen. Vertalers, juristen en psychologen hebben allemaal hun plaats in ons team.

Ben je meer een expert in informatica-, cyber- of ingenieurswetenschappen?
Afhankelijk van je profiel en onze noden, kies je de job die bij je past. We werven Threat Analysts, Digital Forensics Analysts, Red Team Operators en vele andere posities aan.

Cyber ​​Command is meer dan 40 verschillende beroepen!
Wat je expertise ook is, als werken bij Cyber ​​Command je roeping is, zijn wij er om je te helpen dit te bereiken. Contacteer ons en vertel ons over je plannen.

De selectieprocedures variëren afhankelijk van de functie en het type werving dat je kiest. Deze staan ​​specifiek beschreven voor elke vacature. Het hele wervingsproces kan tot een jaar duren.

Tijdens het selectieproces worden je persoonlijke vaardigheden en beroepskwalificaties beoordeeld. Als je voor al deze tests slaagt, is je inzet echter afhankelijk van het verkrijgen van de vereiste veiligheidsmachtiging.

Wat is een veiligheidsmachtiging?
Als toekomstig lid van Cyber ​​Command werk je in een gevoelige en geheime omgeving. Hiervoor moet je een veiligheidsmachtiging ontvangen. Deze wordt afgegeven na een veiligheidsonderzoek. Het onderzoek kan 6 tot 12 maanden duren vanaf de datum waarop je je contract ondertekent.

Concreet kun je pas bij Cyber ​​​​Command aan de slag gaan wanneer je de juiste veiligheidsmachtiging verkregen hebt.

Leeftijdsgrens
Als burgerexpert moet je gewoon klaar staan om aan het werk te gaan! Voor militaire functies geldt een maximumleeftijd, deze staat in elke vacature vermeld.

Nationaliteit
Voor de meeste functies bij Defensie moet je de Belgische nationaliteit hebben of de nationaliteit van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte of de Zwitserse Confederatie. Bij Cyber ​​Command is de Belgische nationaliteit (of dubbele nationaliteit) essentieel.

Veiligheidsmachtiging
Als toekomstig lid van Cyber ​​Command moet je werken in een gevoelige en geclassificeerde omgeving. Je inzet is afhankelijk van het verkrijgen van de vereiste veiligheidsmachtiging.

Evolutie van het Cyber Command

Binnen onze organisatie is de ontwikkeling van cybercapaciteiten essentieel. Elke dag maken we gebruik van netwerken en wapensystemen die blootstaan aan de kwaadaardige bedoelingen van onze tegenstanders. Bovendien beïnvloedt cyberspace niet alleen onze militaire operaties, maar ook onze samenleving. Cyberspace is een nieuw slagveld geworden. Het Cyber Command zal voortdurend groeien, terwijl hij binnen de familie van inlichtingen en veiligheid blijft en niet alleen zijn missies, maar ook zijn wettelijke kader deelt.  

Meer informatie?

Wil je solliciteren voor een stage, meer weten of informatie over onze evenementen? Volg onze LinkedIn en X pagina's of neem direct contact met ons op via onderstaand formulier. Elk talent verdient onze aandacht.

Onze componenten