-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Hoe solliciteren ?

Informatie inwinnen

informatie inwinnen tijdens een van de jobdays van Defensie

Weet waaraan je begint. Over Defensie doen vele wilde verhalen de ronde, vaak nog uit de tijd dat je vader verplicht naar het leger moest. Ondertussen is er veel veranderd. Geloof niet zomaar wat iemand je vertelt, maar ga op zoek naar de juiste informatie. Ook je oom die al militair is, weet niet altijd hoe het precies zit.

Wanneer je bij een bedrijf voor een job solliciteert, verwachten ze dat je iets weet over hun bedrijfscultuur en de functie. Bij Defensie is dat ook zo. Sollicitanten die weinig of niets weten over Defensie en de gewenste job of opleiding, maken weinig kans tijdens de selectie. Gelukkig bieden we je tal van mogelijkheden om de juiste informatie te vinden.

Je inschrijven

Selectiegesprek

Door Covid-19 zijn de inschrijvingen en de selectietesten tot nader order opgeschort. Ben je geïnteresseerd in onze vacatures? Vul dan het contactformulier in onderaan elke vacature en we houden je op de hoogte. Onze Informatiecentra kunnen je via mail en telefoon antwoord geven op je vragen.

Denk je genoeg te weten en ben je overtuigd dat Defensie voor jou de juiste werkgever is? Dan is het tijd om de volgende stap te zetten: de inschrijving. Hiermee laat je ons weten voor welke vacature(s) je wilt solliciteren. Inschrijven kan op verschillende manieren.

De selectie

onthaal bij het selectiecentrum

Eens ingeschreven moet je gedurende minstens drie dagen proeven afleggen. Dat gebeurt in het selectiecentrum in Neder-Over-Heembeek.

Voor functies zoals piloot kan dat oplopen tot tien dagen. Schrijf je dus zo vlug mogelijk in, dan heb je meer mogelijkheden om je selectiedagen te kiezen.

Bereid je goed voor op de testen en lees aandachtig wat we van je verwachten.

De inlijving

Incorporation à la Défense

Wanneer je geselecteerd bent en aan de opleiding mag beginnen, krijg je van ons een brief met een informatiebrochure. Op de dag van je inlijving onderteken je de indienstnemingsakte. En dan kan je eindelijk aan je droomjob beginnen.