-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie rekruteert vanuit pop-up stores

Defensie rekruteert vanuit pop-up stores

 

Defensie rekruteert een maand lang via pop-up stores. De primeur voor dit initiatief is voor de shoppingcentra van Wijnegem en Médiacité in Luik.

Er bestaan nog te veel vraagtekens rond de job- en carrièremogelijkheden bij Defensie. Daarom stappen we nu actief op de jeugd af. Van 17 februari 2020 tot 14 maart rekruteren we vanuit een pop-up informatiecentrum in de shoppingcentra van Wijnegem en Médiacité van Luik.

Voor het eerst rekruteert Defensie vanuit een pop-up store. Zo willen we meer mannen maar vooral ook meer vrouwen bereiken. Vrouwen lijken nog niet overtuigd van de loopbaanmogelijkheden bij Defensie. Momenteel zijn er 8,7 % vrouwen bij Defensie, en dit moet omhoog.

Tijdens het krokusverlof van 24 tot 29 februari brengen we de vacatures van alle componenten (Land-, Lucht-, Marine- en Medische Component) onder de aandacht met demonstraties, informatiestanden en personeel in de centrale hal van de shoppingcentra.

In 2020 rekruteert Defensie in totaal 2.035 militairen, waarvan 220 officieren, 600 onderofficieren en 1.215 soldaten en matrozen.