-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie stelt operaties 2017 voor

Op een persconferentie in het Kwartier Koningin Elisabeth in Evere heeft Defensie op 17 januari de operationele vooruitzichten voor 2017 voorgesteld aan de pers. De conferentie begon met een overzicht van de buitenlandse operaties van 2016 en niet te vergeten de inzet in eigen land.

Schot in de roos voor de nieuwe duikers-ontmijners

Op een stormachtige vrijdag de dertiende hebben Belgische en Nederlandse duikers de cursus Underwater Clearance 2 beëindigd. Daarbij vervolmaakten ze zich in het uitschakelen van onderwatertuigen. Alle officieren en onderofficieren van beide marines kregen hun brevet en zijn nu volwaardige duikers-ontmijners.

Belgische generaal leidt Europese trainingsmissie in Centraal-Afrikaanse Republiek

In de Centraal-Afrikaanse republiek heeft brigadegeneraal Herman Ruys het bevel over de Europese trainingsmissie (EUTM) overgenomen van zijn Franse voorganger generaal-majoor Eric Hautecloque-Raysz. Dat gebeurde op 14 januari tijdens een ceremonie op het hoofdkwartier in de hoofdstad Bangui.

“Als vrouwen de bevelen gaven, zou er minder oorlog zijn.”

Voor de opnames van Raid Dingue, een komedie geproduceerd, gerealiseerd en gespeeld door Dany Boon, heeft de genie de kazerne in Jambes en mensen ter beschikking gesteld. Naar aanleiding van de avant-première in België ontmoette Defensie Dany Boon voor een ietwat bijzonder gesprek.

Kazerne van Lombardsijde levert noodhulp

Met het oog op de storm van afgelopen nacht en vandaag aan de kust, hebben twintig militairen uit de kazerne in Lombardsijde, in het kader van hulp aan de natie, de vaargeul van Nieuwpoort met zandzakken verstevigd.

Special forces voor de Belgische kust

Deze week scheepte een team van de Belgische special forces in op het kustpatrouilleschip P902 Pollux voor diverse infiltratieoefeningen bij nacht voor de Belgische kust. Normaal gezien opereren ze altijd in de schaduw, uit noodzaak voor zichzelf en hun families, maar ook voor de delicate operaties die ze vaak moeten uitvoeren.

Je portfolio online

De eerste golf van het project HRM@Defence met betrekking tot het Portfolio is consulteerbaar. Vanaf nu kan je alle persoonsgegevens raadplegen en zelfs bepaalde velden aanpassen. Enkel de functionaliteit Selfservice is hierbij toegankelijk.

Koninklijk Werk IBIS heeft weer een opleidingsschip

Voor het eerst in 25 jaar beschikt de instelling Koninklijk Werk IBIS weer over een eigen opleidingsvaartuig, de Lady Grey.

Handgemaakte explosieven sneller en duidelijker geanalyseerd

De ontmijners van de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) worden meer en meer geconfronteerd met de groeiende bedreiging van handgemaakte explosieven.

The next generation of mine counter measure, pionier in prospectie

Op initiatief van de Belgische Defensie demonstreerden vier firma's in september tijdens de Mine Countermeasure (MCM) Trials hun onbemande mijnenbestrijdingssystemen. Binnen tien jaar zal de huidige mijnenbestrijdingscapaciteit van de Belgische marine het einde van haar levenscyclus bereiken.