-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Landcomponent krijgt hoog bezoek uit Frankrijk

Generaal Bertrand Ract-Madoux, stafchef van de landmacht van het Franse leger, bracht afgelopen donderdag 17 april een uitzonderlijk bezoek aan België. Hij werd begroet door zijn Belgische tegenhanger generaal-majoor Hubert De Vos, commandant van de Landcomponent.
Subscribe to

In het kielzog van de marinecadetten

De ochtendzon reflecteert fel op de Dender. De Rijnvedette V901 Leie deint langs de kade op het ritme van de golven. Zes jongelui tussen 12 en 18 jaar staan plechtig op het achterdek: rug recht, schouders naar achter. ‘Geef acht!’, weerklinkt het plots. Als één man springen ze in het gelid. De vlag wordt gehesen, de jongeren groeten. Dit is het begin van een dag in het kielzog van het ‘Koninklijke Marine Kadettenkorps’.

De luchtcadetten: uitzicht op een pilotencarrière

De paasvakantie staat voor scholieren vaak synoniem voor uitrusten. Dat was allerminst het geval voor een twintigtal tweedejaars van de Belgian Air Cadets. Van 5 tot 18 april volgden ze hun lentestage op het militaire vliegveld van Weelde, in de provincie Antwerpen.

De Castor is te water gelaten

Het eerste van twee nieuwe Belgische patrouilleschepen, de P901 Castor, is officieel te water gelaten. Dat gebeurde op 14 april in Boulogne-sur-Mer, Frankrijk, in aanwezigheid van onze Defensieminister. Voor Defensie is dit een belangrijke stap naar de vernieuwing van zijn marinevloot.