-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Schenking van vijftien voertuigen in ebola-strijd

Defensie geeft vijftien middelzware alle-terreinvoertuigen van het type Unimog weg aan de civiele bescherming van Guinea. Het leger gaat daarmee in op de vraag van Frankrijk, dat verantwoordelijk is voor de strijd tegen Ebola in de regio Guinea.
Subscribe to

Kandahar verliest twee waardevolle radars

De laatste Belgen hebben Kandahar op woensdag 29 oktober 2014 verlaten. De ploeg die met behulp van radars instond voor de beveiliging van het terrein, is met hun materieel naar België vertrokken na een jaar dienst op de vliegbasis van Kandahar. Ze hielp vooral ’s nachts bij de identificatie van bewegingen buiten de muren. Onze F-16’s werden dus goed bewaakt.

Wereld herdenkt de slag aan IJzer en Ieper

Haast heel België viel tijdens de Eerste Wereldoorlog in Duitse handen, behalve zo’n 2.000 km² in het uiterste Westen van ons land. Daar woedde vier jaar lang een hevige loopgravenoorlog. Het begin van die strijd is honderd jaar later op 28 oktober herdacht in Nieuwpoort en Ieper.

Belgische artillerie neemt deel aan TOLL 2014

Een vijftigtal Belgische militairen van het Bataljon Artillerie nemen van 26 tot 30 oktober deel aan de oefening TOLL 2014 in het kamp van Canjuers in het zuidoosten van Frankrijk.