-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

EUBG 2014-2: opdracht volbracht

Op 31 december 2014 loopt de stand-byperiode van de European Union Battle Group 2014-2 ten einde. Sinds juli dit jaar stond die paraat om ingezet te worden bij conflictsituaties, humanitaire rampen en catastrofes.
Subscribe to

Tweede nieuwe patrouilleschip te water gelaten

Het tweede nieuwe patrouilleschip, de P902 Pollux, verliet op maandag 22 december voorgoed het droogdok. Om die tewaterlating van dichtbij mee te maken, zakten zowel de minister van Defensie als de commandant van de marine af naar de scheepswerf van Socarenam in Boulogne-sur-Mer.

Militaire operaties in 2014

Defensie nam in 2014 deel aan een tiental operaties. Mali, Congo en Afghanistan zijn maar enkele landen waar onze militairen actief waren. Een audiovisueel overzicht van de grootste operaties van 2014.

Minister en chef Defensie bezoeken Mali

De minister en chef Defensie hebben hun eindejaarsreis verdergezet. Na een halte in Mazar-e-Sharif reisde de delegatie richting Koulikoro in Mali. Op beide plaatsen stonden generaal vlieger Gerard Van Caelenberge en minister Steven Vandeput erop om hun sympathie te betuigen aan de Belgen in het buitenland.