-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Trainingscentrum voor Parachutisten opent zijn deuren

Het Trainingscentrum voor Parachutisten in Schaffen heeft op vrijdag 29 augustus 2014 zijn deuren geopend voor het grote publiek. Door het jaar leidt het centrum daar Belgische en buitenlandse Commando’s op tot parachutisten, vrijdag konden jong en oud er kennismaken met de trainingsfaciliteiten en met het dagelijkse werk en de trainingen.
Subscribe to

Dodengang weer ingehuldigd

In Diksmuide werden de Dodengang en zijn museum recent gerestaureerd. Ze werden opnieuw ingehuldigd op woensdag 28 augustus 2014, in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de Defensieminister, de burgemeester van Diksmuide en de directeurs van het Koninklijk Legermuseum.

Belgische C-130 op weg naar Irak

Een C-130 van de Belgische luchtcomponent vertrok deze ochtend rond halftien vanop de militaire vliegbasis Melsbroek richting Irak. Hij brengt dertien ton aan humanitaire hulpgoederen naar de ontheemde bevolking in de regio van Erbil.

‘Onze Jongens’ binnenkort op Canvas

Televisiezender Canvas en persfotograaf Bas Bogaerts volgden in 2013 enkele Belgische militairen op missie in Afghanistan. Vanaf drie september kan je hun wedervaren volgen tijdens de zesdelige Canvas-serie 'Onze Jongens'. Het gelijknamige fotoboek ligt diezelfde dag in de rekken.