-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

Fort Eben-Emael opnieuw aangevallen

Op zaterdag 30 en zondag 31 mei 2015 heeft het 'Duitse leger' het fort van Eben-Emael aangevallen. Deze keer ging het er langs de Maas echter minder gewelddadig aan toe dan in 1940. Een vijftigtal figuranten speelde de slag om het fort namelijk op een historisch correcte manier na. Op die manier proberen ze de geschiedenis levend te houden.
Subscribe to

De Leieslag als laatste wapenfeit

In het Koning Albertpark in Kortrijk vond op 31 mei de herdenking van de Leieslag plaats. Van 24 tot 28 mei 1940 verschanste het Belgische leger zich achter de rivier en trachtte de Duitse opmars te stoppen. Het was de laatste strohalm voor opperbevelhebber koning Leopold III.

Vuur en beweging in Grafenwöhr

In het oosten van Duitsland ligt het 230 km² grote trainingskamp Grafenwöhr. Daar sloegen van half tot eind mei drie bataljons van de Medium Brigade hun tentje op om hun schiettechniek en tactische vaardigheden te verbeteren.

Defensie werft 24 experten cyber security aan

Defensie werft 24 experten cyber security aan om zijn Cyber Security Operations Center verder uit te bouwen. Die komen terecht in een interessante en operationele werkomgeving met uitgebreide vormingsmogelijkheden in België en in het buitenland.