-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

Vliegtuig neer: piloot moet overleven

Wanneer een vliegtuig wordt neergehaald, komt de bemanning vaak in vijandelijk gebied terecht. De piloot moet zichzelf proberen te redden, terwijl hij meestal gewond en afgezonderd is. In Bevekom bereidt de cel SERE hen hierop voor.
Subscribe to

De air commando’s krijgen minder dodelijke wapens

De air commando’s, die bij de Luchtcomponent voor de veiligheid instaan, hebben op woensdag 24 augustus een nieuw wapen uitgetest: het pistool 303-P van FN. Dat is minder dodelijk en erg geschikt voor hun beschermingsopdracht in en rond de vliegtuigen.

Bison Counter: de keten van de explosieven

In Zweden zijn de terreinoefeningen van de internationale oefening Bison Counter volop aan de gang. Sinds 21 augustus zijn hier militairen uit 21 landen aan de slag om massa's zelfgemaakte explosieven te vinden, onschadelijk te maken en te onderzoeken. Elke schakel in die keten heeft zijn eigen taak.

Bison Counter: bommen uitschakelen op Europese schaal

Zo'n dertig Belgen, hoofdzakelijk van het 11 Bataljon Genie uit Burcht, zijn op zaterdag 13 augustus naar Zweden vertrokken. In Skillingaryd, op zo'n twee uur rijden van Göteborg, nemen ze twee weken lang deel aan Bison Counter, een van de grootste oefeningen ter wereld om springtuigen te neutraliseren.