-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

Defensie moet afscheid nemen van mevrouw Ingrid Baeck

Tot onze grote spijt heeft Defensie kennis genomen van het overlijden van mevrouw Ingrid Baeck, voormalig woordvoerster van Defensie. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober.
Subscribe to

Belgische troepen aangekomen in Litouwen

Na een grondige voorbereiding is het gros van het detachement voor de oefening Baltic Piranha aangekomen in Litouwen. Daar maken ze zich nu op voor enkele intensieve trainingsweken.

Silent Watch: bewakers van de Noordzee

Vanop de vliegbasis van Koksijde stijgt van begin september tot eind oktober elke dag een B-Hunter unmanned aerial vehicle (UAV) op. Aan de bedieningsknoppen staat een team van het 80 UAV Squadron. Ze helpen het Maritiem Informatiekruispunt in zijn speurtocht naar vervuiling en andere illegale zaken op onze Noordzee.

Groot werk voor de kleine vloot

De havensleepers Mier en Wesp van de Belgische Marinecomponent kregen op dinsdag 29 september in Oostende een huzarenwerkje voorgeschoteld: de driemaster Mercator naar een droogdok verhalen via smalle dokken en sluizen. Hoewel het negentig meter lange zeilschip slechts twee kilometer moest overbruggen, nam de verhuis een volledige dag in beslag.