-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

Theorie omzetten in praktijk

“Rustig blijven, wij gaan voor u zorgen, meneer.” Onderluitenant Alexandra Singh is net als arts afgestudeerd en sust een patiënt die net is binnen gebracht met een schotwonde in zijn been. De medische hulppost in Saint-Hubert draait op volle toeren … Welkom op het zomerkamp voor de leerlingen van het medisch-technisch korps.
Subscribe to

Campagne Nautische School in Ijsland

De Marine heeft gedurende de zomercampagne verschillende schepen beschikbaar gesteld van CCMAR in het kader van de vorming van jonge rekruten. De leerlingen-vrijwilligers, onder-officieren en officieren werden ingescheept op de Zenobe Gramme, de Pollux, de Godetia en de Leopold I.

Op stage bij de marine

Van 25 tot 29 juli 2016 organiseerde de Marinecomponent een van zijn jongerenstages. Gedurende die week konden jongeren tussen 16 en 19 jaar kennis maken met de beroepen bij de marine. Tijdens de zomer organiseert Defensie een hele reeks van dergelijke stages.

Elke Vanhoof in laatste rechte lijn voor Rio

Voor Topsporter Defensie en BMX-ster Elke Vanhoof naderen de Olympische Spelen met rasse schreden. Op het BMX-parcours in Zolder werkt ze haar trainingen in eigen land stelselmatig af. Eind juli vertrekt ze naar de Verenigde Staten om daar nog twee weken te trainen, vooraleer op 12 augustus af te zakken naar Rio de Janeiro in Brazilië.