-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Nieuwe commandant voor de Landcomponent

Generaal-majoor Jean-Paul Deconinck heeft het bevel over de Landcomponent overgenomen van generaal-majoor Hubert De Vos. Dat gebeurde op dinsdag 30 september tijdens een plechtigheid op het Chazalplein in Leopoldsburg.
Subscribe to

Afghanistan zwaait de Belgische F-16’s uit

De laatste opdracht van de Belgische F-16's in Kandahar, Afghanistan, vond plaats op zondag 28 september. Met die laatste dubbele vlucht is er een einde gekomen aan operatie Guardian Falcon. Die opdracht van gewapende verkenning en steun aan de grondtroepen liep al sinds 2008.

Feestelijke dag voor Koninklijke Militaire School

De overhandiging van de blauwe baretten, een herdenking en een eedaflegging. Vrijdag 26 september was een goedgevulde dag voor de Koninklijke Militaire School (KMS). In Oudenaarde en Brussel stonden leerlingen van het eerste en vierde jaar in de kijker.

Start werken pontonbrug over Schelde

Van 3 tot 5 oktober zal een pontonbrug over de Schelde in Antwerpen toegankelijk zijn voor het grote publiek. Voor dit huzarenstukje is heel wat voorbereiding en constructiewerk nodig. Daar zijn het 11 Bataljon Genie en hun Nederlandse collega's van het 101 Geniebataljon op zondag 28 september mee gestart.