-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Carrièrestop voor intensieve opleiding

De Landcomponent gaf een grote operationele demonstratie op woensdag 17 september 2014 op het terrein van Leopoldsburg. Deze uitzonderlijke oefening werd georganiseerd in het kader van de voortgezette vorming van officieren, meer bepaald de toekomstige hogere officieren die net begonnen aan hun eenjarige opleiding aan het Defensiecollege.
Subscribe to

Internationale schietinstructeurs verzamelen in Leopoldsburg

Schietinstructeurs uit zeven verschillende landen komen van 15 tot 19 september samen voor een internationaal seminarie technieken gevechtsschieten (TGS). Een week lang delen ze hun expertise en ervaring met elkaar op het schietterrein van Leopoldsburg.

Beloning voor militaire verpleegkundige

Heidi Coppens is verpleegkundige in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek. Op 17 september 2014 heeft ze de Nursing Scriptieprijs 2013 ontvangen in het bijzijn van generaal-majoor Geert Laire, commandant van de Medische Component. De plechtigheid ging door op de KAHO Sint-Lieven in Sint-Niklaas.

Belgen vuren MISTRAL in Schotland

De Belgische batterij luchtverdediging SHORAD (SHOrt Range Air Defence) vuurde afgelopen week haar eerste schot op de Schotse eilandengroep Hebriden. De oefening 'Windy Summer' loopt van 6 tot 20 september. In totaal nemen 110 militairen van het Bataljon Artillerie uit Nieuwpoort, aangevuld met 15 militairen van het Franse 1e Régiment d'Artillerie de Marine uit Chalons-En-Champagne, deel aan deze oefening.