-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Helikoptertraining op Portugese wijze

In de Portugese stad Ovar vond van 16 tot 30 juli de internationale helikopteroefening Hot Blade plaats. Voor piloot en kapitein Vincent Valkenberg was dit meer dan zomaar een oefening.
Subscribe to

Een spektakel om niet te missen

Met zijn F-16 heeft demonstratiepiloot Renaud Thys op 12 juli in Fairford een show gegeven die niet snel vergeten zal worden. Als eerste Belg ontving hij daarvoor de Sir Douglas Bader Trophy, de prijs voor de beste solodemonstratie. In september kan je hem voor het laatst aan het werk zien tijdens de Belgian Air Force Days.

Marino Vanhoenacker wint zijn elfde Ironman

Op 27 juli, zondagnacht onze tijd, won korporaal Marino Vanhoenacker na een indrukwekkende solo de Ironman van Whistler, in Canada.

F-16’s weldra vervangen

De F-16’s zijn aan vervanging toe. Daarom stelde Defensie tijdens een persconferentie op donderdag 24 juli het Air Combat Capability Program voor, om een opvolger te zoeken voor de jachtbommenwerpers. Kolonel vlieger Georges Dejaeger, stafchef van de Luchtcomponent, en luitenant-kolonel Steven Lauwereys, projectverantwoordelijke, stelden de etappes voor in de aankoop van de nieuwe vliegtuigen.