-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

Een blik op de NAVO-top

In Brussel vindt op 10 en 11 februari een bijeenkomst van de 28 NAVO-lidstaten plaats. Tijdens een persconferentie gaf de secretaris-generaal een overzicht van de behandelde onderwerpen tijdens de eerste dag en van de komende onderwerpen.
Subscribe to

Eindspurt voor KMS-winterkamp

Meer dan veertig kilometer ten noorden van de Marokkaanse woestijnstad Ouarzazate staan sinds 31 januari Belgische militaire tenten. De vierdejaars van de Koninklijke Militaire School voltooien hier hun pelotonsopleiding, met een praktijkexamen als orgelpunt.

Prijzen op weg naar Rio

Defensies meest succesvolle topsporters hebben een diploma ontvangen voor hun sterke prestaties tijdens de militaire wereldspelen en de Europese- en wereldkampioenschappen van 2015. Dat kregen ze op woensdag 3 februari uit handen van de chef Defensie, generaal vlieger Gerard Van Caelenberge, en minister van Defensie Steven Vandeput.

Mijnenjager Primula bereidt zich voor op operaties

Sinds september 2015 is de mijnenjager Primula zich aan het voorbereiden om operationeel inzetbaar te zijn. Nog tot maart doorloopt de bemanning een hele reeks intensieve trainingen.