-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

#21juli: Het feest is begonnen!

Op 21 juli 1831 legde koning Leopold van Saksen-Coburg-Gotha de eed af als eerste koning van België. Sindsdien is 21 juli een nationale feestdag. En dat was duidelijk te merken in Brussel. De hele hoofdstad kleurde zwart-geel-rood, en tienduizenden mensen trokken naar wat het grootste feest van België moest worden.
Subscribe to

#21juli: Na de voertuigen nu de benenwagen

Nog een dag en dan staat hét feest van België weer op het programma. Tijdens de nationale feestdag kleurt Brussel zwart, geel en rood. Uiteraard hoort hier traditioneel een militair defilé bij. Voor een vlekkeloos verloop, zijn er al drie dagen repetities aan de gang in het militaire kwartier van Peutie. Vandaag, 20 juli, is het de beurt aan de troepen te voet.

#21juli: Gemotoriseerde troepen repeteren voor nationale feestdag

De nationale feestdag staat weer voor de deur. Om de Belgische troepen klaar te stomen voor een van de hoogtepunten van 21 juli, het militaire defilé, worden er op 18, 19 en 20 juli volop repetities gehouden in het kwartier Majoor Housiau in Peutie. Op dinsdag 19 juli was het de beurt aan het gemotoriseerde deel van het defilé.

Defensie rekruteert soldaten

Schrijf je in tot 18 augustus en misschien word jij wel soldaat bij Defensie. Heb je voldaan aan de leerplicht, en ben je jonger dan 27? Dan kom je misschien wel in aanmerking om soldaat te worden in onze organisatie.