-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

Eresergeant Bataljon Carabiniers-Grenadiers viert honderdste verjaardag

Henri Hillaert vierde op woensdag 16 augustus zijn honderdste verjaardag in zijn thuisstad Wondelgem, bij Gent. Henri is een oud-strijder en nam in 1940 onder andere deel aan de 18-daagse veldtocht. Voor zijn acties tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn blijvende verbondenheid met Defensie kreeg hij in 2015 de titel van Eresergeant van het Bataljon Carabiniers Prins Boudewijn – Grenadiers.
Subscribe to

Fotowedstrijd voor nieuwe stafkaarten

Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) brengt een nieuwe reeks topografische kaarten in omloop. Voor de omslagfoto’s van die kaarten schrijven ze een wedstrijd uit.

Britse oorlogsheld herdacht

Op 4 augustus 1917 sneuvelde nabij Vlamertinge de Britse geneesheer kapitein Noël Godfrey Chavasse, nadat hij voor de zoveelste keer gewond raakte en toch gewonden bleef verzorgen. Dag op dag honderd jaar later werd hij plechtig herdacht.

Defensie zet groot in op herdenkingen Passendale

Op maandag 31 juli was het precies honderd jaar geleden dat de Slag om Passendale begon, een van de meest bloedige veldslagen van de Eerste Wereldoorlog. Om die te herdenken, organiseerde Groot-Brittannië enorme herdenkingsplechtigheden op 30 en 31 juli. Ook Defensie deed een stevige duit in het zakje om te zorgen dat alles gesmeerd liep in de Westhoek.