-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

Redding van grote omvang op Middellandse Zee

De commandant van de Marinecomponent heeft een bezoek gebracht aan het personeel van de Godetia tijdens het weekend van 4 en 5 juli. De deelname van het schip en haar bemanning aan de operatie Triton op de Middellandse Zee liep op zijn einde. Zij zullen meer dan 1600 personen gered hebben, die de conflicten ontvluchtten en vanaf de Libische en Tunesische kust de zee kozen.
Subscribe to

Zij hebben ons van de wreedheden verlost

De laatste veteranen van de brigade Piron hebben de onderscheiding van ‘Legioen van Eer’ gekregen op de Franse ambassade in Brussel op vrijdag 3 juli. Zij speelden een grote rol tijdens de landing in Normandië en de bevrijding.

Operation Desert Falcon beëindigd

Op 2 juli zijn zes Belgische F-16’s veilig en wel op de vliegbasis van Florennes geland. Sinds oktober 2014 voerden zij missies uit tegen de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Irak van op een vliegbasis in Jordanië. Operation Desert Falcon zit er op.

Spanning in de lucht

Malbork, Polen. Twee Belgische F-16’s krijgen een alarm. Een ongeïdentificeerd vliegtuig is het NAVO-luchtruim binnen gedrongen. Ze onderscheppen een Embraer in volle vlucht boven de Baltische Zee. Sinds januari 2015 heeft België vier F- 16’s en vijftig mensen ingezet voor de NAVO luchtbewakingsmissie Enhanced Air Policing Mission (EAPM).