-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Kandahar verliest twee waardevolle radars

De laatste Belgen hebben Kandahar op woensdag 29 oktober 2014 verlaten. De ploeg die met behulp van radars instond voor de beveiliging van het terrein, is met hun materieel naar België vertrokken na een jaar dienst op de vliegbasis van Kandahar. Ze hielp vooral ’s nachts bij de identificatie van bewegingen buiten de muren. Onze F-16’s werden dus goed bewaakt.
Subscribe to

Wereld herdenkt de slag aan IJzer en Ieper

Haast heel België viel tijdens de Eerste Wereldoorlog in Duitse handen, behalve zo’n 2.000 km² in het uiterste Westen van ons land. Daar woedde vier jaar lang een hevige loopgravenoorlog. Het begin van die strijd is honderd jaar later op 28 oktober herdacht in Nieuwpoort en Ieper.

Belgische artillerie neemt deel aan TOLL 2014

Een vijftigtal Belgische militairen van het Bataljon Artillerie nemen van 26 tot 30 oktober deel aan de oefening TOLL 2014 in het kamp van Canjuers in het zuidoosten van Frankrijk.

Zes jaar OGF afgebouwd in zes weken

Op dinsdag 28 oktober 2014 vertrekken de laatste Belgen vanuit de vliegbasis van Kandahar, in het zuiden van Afghanistan. Precies één maand na de laatste vlucht voor Operatie Guardian Falcon (OGF) is het Belgische kamp ontmanteld. Het materieel dat er zes jaar lang werd ingezet, keert terug en is klaar voor de volgende operatie.