-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

#21juli: Na de voertuigen nu de benenwagen

Nog een dag en dan staat hét feest van België weer op het programma. Tijdens de nationale feestdag kleurt Brussel zwart, geel en rood. Uiteraard hoort hier traditioneel een militair defilé bij. Voor een vlekkeloos verloop, zijn er al drie dagen repetities aan de gang in het militaire kwartier van Peutie. Vandaag, 20 juli, is het de beurt aan de troepen te voet.
Subscribe to

#21juli: Gemotoriseerde troepen repeteren voor nationale feestdag

De nationale feestdag staat weer voor de deur. Om de Belgische troepen klaar te stomen voor een van de hoogtepunten van 21 juli, het militaire defilé, worden er op 18, 19 en 20 juli volop repetities gehouden in het kwartier Majoor Housiau in Peutie. Op dinsdag 19 juli was het de beurt aan het gemotoriseerde deel van het defilé.

Defensie rekruteert soldaten

Schrijf je in tot 18 augustus en misschien word jij wel soldaat bij Defensie. Heb je voldaan aan de leerplicht, en ben je jonger dan 27? Dan kom je misschien wel in aanmerking om soldaat te worden in onze organisatie.

Binnentreden in de 21ste eeuw met 'FOX'

De aloude Iltis-jeep mag stilaan op pensioen. Op 18 juli stelden de chef van Defensie Marc Compernol en minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken, Steven Vandeput het snellereactievoertuig FOX voor. Met kenmerken als snelle inzetbaarheid en grote autonomie, is het voertuig op maat gemaakt voor speciale operaties.