-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Een spektakel om niet te missen

Met zijn F-16 heeft demonstratiepiloot Renaud Thys op 12 juli in Fairford een show gegeven die niet snel vergeten zal worden. Als eerste Belg ontving hij daarvoor de Sir Douglas Bader Trophy, de prijs voor de beste solodemonstratie. In september kan je hem voor het laatst aan het werk zien tijdens de Belgian Air Force Days.
Subscribe to

F-16’s weldra vervangen

De F-16’s zijn aan vervanging toe. Daarom stelde Defensie tijdens een persconferentie op donderdag 24 juli het Air Combat Capability Program voor, om een opvolger te zoeken voor de jachtbommenwerpers. Kolonel vlieger Georges Dejaeger, stafchef van de Luchtcomponent, en luitenant-kolonel Steven Lauwereys, projectverantwoordelijke, stelden de etappes voor in de aankoop van de nieuwe vliegtuigen.

Jongeren slaan kamp op in Elsenborn

In de gebouwen van de kazerne in Elsenborn logeren van 19 juli tot 2 augustus geen militairen maar 150 jongeren uit acht Europese landen. Zij zijn er op kamp met de CLIMS (Comité de Liaison International des organismes Militaires Sociaux), de Europese koepelorganisatie van de sociale diensten voor militairen.

Summer University aan de KMS: een zachte terugkeer

De Koninklijke Militaire School organiseert voor de vijfde keer de Summer University. Die zomeruniversiteit, open voor Belgische en buitenlandse studenten, zal van 1 tot 5 september plaatsvinden in de prestigieuze militaire universiteit in Brussel.