-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Tweede vrouwelijke generaal bij Defensie

Sinds enkele dagen telt Defensie een tweede vrouwelijke generaal. Brigadegeneraal van het vliegwezen Corinne Faut is zopas gepromoveerd en wordt tegelijk de nieuwe directeur van de Algemene Directie Communicatie (DG Com).
Subscribe to

VN-Veiligheidsraad bezoekt Poelkapelle

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft op zondag 10 augustus 2014 de militaire basis van Poelkapelle bezocht. In dat kwartier worden chemische wapens uit de Eerste Wereldoorlog vernietigd. Centraal tijdens het bezoek stond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, maar ook de lessen die daaruit getrokken kunnen worden.

Leopold I vertrekt voor deelname aan operatie Atalanta

Het fregat Leopold I is op zondag 10 augustus om 18 uur vanuit haar thuishaven Zeebrugge richting Middellandse Zee vertrokken. In september vaart het schip door naar de kust van Somalië, waar het deelneemt aan de Europese operatie Atalanta.

“De afwezigheid van oorlog betekent nog geen vrede”

Aan het Monument voor de Intergeallieerden in Cointe, bij Luik, werd op 4 augustus de honderdste verjaardag herdacht van de inval van België door Duitsland. Een vreedzaam Europa, internationale verstandhouding en een respectvolle dialoog tussen naties waren de boodschappen die terugkwamen in de toespraken voor de staatshoofden en koninklijke families uit 83 landen