-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Jobdag techniek lokt duizend jongeren

Meer dan 900 jongeren schreven zich in voor de jobdag Defensie en techniek in Peutie. Tel daarbij nog de vrienden en vriendinnen die meekwamen en je weet dat het over de koppen lopen was op deze zonnige 10 april. In de kazerne Majoor Housiau maakten ze kennis met de hightech middelen en de brede waaier van technische beroepen bij Defensie.
Subscribe to

Bataljon Jagers te Paard traint voor EUBG

Het Bataljon Jagers te Paard uit Heverlee voert sinds 2 april in de provincie Luxemburg een grootschalige oefening uit, getiteld Yellow Lion. Met meer dan 400 militairen en 100 voertuigen is de oefening een voorbereiding op hun deelname aan de European Union Battle Group, in de tweede helft van 2014.

Bewogen Veteranendag aan de Congreszuil

Het was een beladen herdenking aan het graf van de Onbekende soldaat op maandag 7 april, Veteranendag. Samen met de vertegenwoordiger van de Koning, vicepremier en Defensieminister De Crem en andere hooggeplaatsen, legde premier Elio Di Rupo er een bloemenkrans neer.

Bom in Bütgenbach was blindganger

De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) ontmantelde gisteren 2 april in Bütgenbach een vliegtuigbom. Een succesvolle interventie die niet zonder risico was, want het springtuig was geladen, vertelt teamleider adjudant Vergucht.