-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

Defensie stelt operaties 2017 voor

Op een persconferentie in het Kwartier Koningin Elisabeth in Evere heeft Defensie op 17 januari de operationele vooruitzichten voor 2017 voorgesteld aan de pers. De conferentie begon met een overzicht van de buitenlandse operaties van 2016 en niet te vergeten de inzet in eigen land.
Subscribe to

Belgische generaal leidt Europese trainingsmissie in Centraal-Afrikaanse Republiek

In de Centraal-Afrikaanse republiek heeft brigadegeneraal Herman Ruys het bevel over de Europese trainingsmissie (EUTM) overgenomen van zijn Franse voorganger generaal-majoor Eric Hautecloque-Raysz. Dat gebeurde op 14 januari tijdens een ceremonie op het hoofdkwartier in de hoofdstad Bangui.

“Als vrouwen de bevelen gaven, zou er minder oorlog zijn.”

Voor de opnames van Raid Dingue, een komedie geproduceerd, gerealiseerd en gespeeld door Dany Boon, heeft de genie de kazerne in Jambes en mensen ter beschikking gesteld. Naar aanleiding van de avant-première in België ontmoette Defensie Dany Boon voor een ietwat bijzonder gesprek.

Kazerne van Lombardsijde levert noodhulp

Met het oog op de storm van afgelopen nacht en vandaag aan de kust, hebben twintig militairen uit de kazerne in Lombardsijde, in het kader van hulp aan de natie, de vaargeul van Nieuwpoort met zandzakken verstevigd.