-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

Caiman oefent scheepslandingen

De Belgische Caiman-helikopters zijn zich volop aan het voorbereiden op het marineluik van hun opdrachten. Daarvoor is de Caiman-bemanning met hun toestel RN03 naar Nederland getrokken. Van 8 tot 12 februari oefenden ze in het Maritiem Vliegkamp De Kooy deklandingen op het Nederlands patrouilleschip Zr.Ms. Zeeland, een primeur voor Defensie.
Subscribe to

Evacuatie-oefening in Leopoldsburg

De militairen van het 2 Element voor Medische Interventie (2 EMI) hebben gedurende een week alles geleerd in verband met het evacueren van gewonden. Op donderdag 11 februari brachten ze die kennis op het terrein in de praktijk, in hun thuisbasis Leopoldsburg.

Een blik op de NAVO-top

In Brussel vindt op 10 en 11 februari een bijeenkomst van de 28 NAVO-lidstaten plaats. Tijdens een persconferentie gaf de secretaris-generaal een overzicht van de behandelde onderwerpen tijdens de eerste dag en van de komende onderwerpen.

Eindspurt voor KMS-winterkamp

Meer dan veertig kilometer ten noorden van de Marokkaanse woestijnstad Ouarzazate staan sinds 31 januari Belgische militaire tenten. De vierdejaars van de Koninklijke Militaire School voltooien hier hun pelotonsopleiding, met een praktijkexamen als orgelpunt.