-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

Baltic Piranha gaat haar laatste week in

In Litouwen loopt de NAVO-oefening Baltic Piranha stilaan op haar einde. Volgende week, op 26 oktober, beginnen de ongeveer 350 Belgische militairen aan hun terugreis naar België. Tot dan staat hen echter nog een intensief programma te wachten.
Subscribe to

De infanterie in haar element

In Otterburn, in het noordoosten van Engeland, vond in de veertiende eeuw een grote veldslag plaats. Vandaag is het nog steeds een uitverkoren plek om zowel jonge rekruten als doorwinterde militairen de grilligheden van het terrein te laten kennen. De Lichte Brigade oefende er van 3 tot 14 oktober met verscheidene van haar eenheden.

Recht door zee en dwars over land met Emerald Move

Op Sardinië is op woensdag 12 oktober de eindfase aangebroken van de amfibische oefening Emerald Move. Nog een laatste keer gaan de troepen en voertuigen er aan wal.

Baltic Piranha: back to basics

Na een dag van verbroedering met de Litouwse burgers en militairen hebben de militairen van de oefening Baltic Piranha zich opnieuw vol overgave op hun kerntaak gestort: tactische opdrachten. Op 11 en 12 oktober was het al tactische verplaatsingen, aanvallen op (gesimuleerde) dorpen en training wat de klok sloeg.