-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Belgische F-16-piloot bij de wereldtop

Op 29 augustus 2014 is commandant vlieger Marc ‘Charlz’ Longle toegetreden tot de wereldwijde club van de veertig piloten die 4.000 uren hebben gevlogen met de F-16-jachtbommenwerper. Die prestatie is uniek in België en het resultaat van een operationele carrière van 24 jaar op topniveau.
Subscribe to

C-130 terug uit Erbil

Vrijdagmiddag 29 augustus is de C-130 die hulpgoederen naar Irak heeft gebracht, terug in Melsbroek aangekomen. Het militaire transportvliegtuig bracht 13 ton aan hulpgoederen naar Erbil, in het noorden van Irak.

Trainingscentrum voor Parachutisten opent zijn deuren

Het Trainingscentrum voor Parachutisten in Schaffen heeft op vrijdag 29 augustus 2014 zijn deuren geopend voor het grote publiek. Door het jaar leidt het centrum daar Belgische en buitenlandse commando’s op tot parachutisten, vrijdag konden jong en oud er kennismaken met de trainingsfaciliteiten en met het dagelijkse werk en de trainingen.

Dodengang weer ingehuldigd

In Diksmuide werden de Dodengang en zijn museum recent gerestaureerd. Ze werden opnieuw ingehuldigd op woensdag 28 augustus 2014, in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de Defensieminister, de burgemeester van Diksmuide en de directeurs van het Koninklijk Legermuseum.