-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Bataljon Artillerie traint voor NATO Response Force

Het Bataljon Artillerie neemt van 3 tot 30 september 2014 deel aan de internationale NAVO-oefening Noble Ledger in Rena, Noorwegen. Daar zullen de militairen zich voorbereiden op hun deelname aan de NATO Response Force 2015, een internationale eenheid die de alliantie zeer snel kan inzetten, overal ter wereld.
Subscribe to

Vierdaagse start vandaag

Om 8.30 u vanmorgen start voor de 41ste keer de Vierdaagse van de IJzer in Nieuwpoort. De wandelvierdaagse staat dit jaar in het teken van Wereldoorlog I. De stappers kunnen traditioneel kiezen tussen 8, 16, 24 en 32 kilometer. Uitzonderlijk stelt het militaire kwartier in Lombardsijde ook de deuren open voor niet-wandelaars.

Tweede vrouwelijke generaal bij Defensie

Sinds enkele dagen telt Defensie een tweede vrouwelijke generaal. Brigadegeneraal van het vliegwezen Corinne Faut is zopas gepromoveerd en wordt tegelijk de nieuwe directeur van de Algemene Directie Communicatie (DG Com).

VN-Veiligheidsraad bezoekt Poelkapelle

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft op zondag 10 augustus 2014 de militaire basis van Poelkapelle bezocht. In dat kwartier worden chemische wapens uit de Eerste Wereldoorlog vernietigd. Centraal tijdens het bezoek stond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, maar ook de lessen die daaruit getrokken kunnen worden.