-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

Bataljon Jagers te Paard klaar voor Mali

Het Bataljon Jagers te Paard, ook gekend als het Bataljon ISTAR (intelligence, surveillance, target acquisition and reconnaissance) vertrekt in september voor vier maanden in operatie naar Mali. Het Mali- detachement heeft van 27 tot 30 juli zijn laatste voorbereidingsoefening gehouden in Leopoldsburg.
Subscribe to

Trident Juncture: de grootste NAVO-oefening sinds 2002

De NAVO verzamelt 36.000 militairen uit meer dan dertig landen om samen te trainen in het kader van de NATO Response Force (NRF). Die high readiness force bestaat uit land-, zee- en luchteenheden die in staat moeten zijn om gezamenlijke operaties uit te voeren.

Medische zomerkamp in ‘Kupe’

Voor de meeste studenten zit het academiejaar erop. Maar niet voor de leerlingen van de Koninklijke Militaire School die aan een burgeruniversiteit studeren voor arts, tandarts, dierenarts of apotheker. In juli spenderen zij twee weken van hun vakantie aan het jaarlijkse militaire zomerkamp.

Iltis-jeep krijgt vervanger

Dankzij de goedkeuring die de ministerraad eind juni gaf, kan de aankoopprocedure voor 108 rapid reaction vehicles (RRV) van start gaan. Dat snellereactievoertuig zal de operationele taken van de lichte Iltis-jeep overnemen.