-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Afghanistan zwaait de Belgische F-16’s uit

De laatste opdracht van de Belgische F-16's in Kandahar, Afghanistan, vond plaats op zondag 28 september. Met die laatste dubbele vlucht is er een einde gekomen aan operatie Guardian Falcon. Die opdracht van gewapende verkenning en steun aan de grondtroepen liep al sinds 2008.
Subscribe to

Feestelijke dag voor Koninklijke Militaire School

De overhandiging van de blauwe baretten, een herdenking en een eedaflegging. Vrijdag 26 september was een goedgevulde dag voor de Koninklijke Militaire School (KMS). In Oudenaarde en Brussel stonden leerlingen van het eerste en vierde jaar in de kijker.

Start werken pontonbrug over Schelde

Van 3 tot 5 oktober zal een pontonbrug over de Schelde in Antwerpen toegankelijk zijn voor het grote publiek. Voor dit huzarenstukje is heel wat voorbereiding en constructiewerk nodig. Daar zijn het 11 Bataljon Genie en hun Nederlandse collega's van het 101 Geniebataljon op zondag 28 september mee gestart.

Koninklijke bedevaart naar Breendonk

De koning heeft op zondag 28 september het fort van Breendonk bezocht. Ter gelegenheid van de zeventigste bedevaart wakkerde hij er de vlam van de herinnering aan. Het plein aan het nationale gedenkteken was beladen met emotie en bezinning. Van 1940 tot 1944 belandden ongeveer 3.600 mensen in dit kamp, voor ze werden gedeporteerd naar Dachau, Auschwitz of andere dodenkampen.