-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

Elke Vanhoof in laatste rechte lijn voor Rio

Voor Topsporter Defensie en BMX-ster Elke Vanhoof naderen de Olympische Spelen met rasse schreden. Op het BMX-parcours in Zolder werkt ze haar trainingen in eigen land stelselmatig af. Eind juli vertrekt ze naar de Verenigde Staten om daar nog twee weken te trainen, vooraleer op 12 augustus af te zakken naar Rio de Janeiro in Brazilië.
Subscribe to

Innoverende therapieën in het Brandwondencentrum

Het Brandwondencentrum van het militaire ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek is al jaren gerenommeerd voor zijn expertise bij de behandeling van brandwonden. Onderzoek uitvoeren naar nieuwe therapieën is dan ook een essentiële opdracht van het Brandwondencentrum.

#21juli: Het feest is begonnen!

Op 21 juli 1831 legde koning Leopold van Saksen-Coburg-Gotha de eed af als eerste koning van België. Sindsdien is 21 juli een nationale feestdag. En dat was duidelijk te merken in Brussel. De hele hoofdstad kleurde zwart-geel-rood, en tienduizenden mensen trokken naar wat het grootste feest van België moest worden.

#21juli: Na de voertuigen nu de benenwagen

Nog een dag en dan staat hét feest van België weer op het programma. Tijdens de nationale feestdag kleurt Brussel zwart, geel en rood. Uiteraard hoort hier traditioneel een militair defilé bij. Voor een vlekkeloos verloop, zijn er al drie dagen repetities aan de gang in het militaire kwartier van Peutie. Vandaag, 20 juli, is het de beurt aan de troepen te voet.