-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Overlijden van oorlogsheld Robert Laumans, oud-piloot RAF

Robert ‘Bobby’ Laumans is maandagavond 21 april op 93-jarige leeftijd overleden. ‘Bobby’ Laumans diende als piloot in de Tweede Wereldoorlog bij de Britse Royal Air Force (RAF). De chef Defensie drukt zijn medeleven uit aan de familie en vrienden van deze oorlogsheld.
Subscribe to

Nieuw Benelux-agentschap voor wapeninspecties

In Peutie werd op 23 april 2014 het Benelux Arms Control Agency (BACA) officieel geopend. Daarmee versterken de Benelux-landen hun militaire samenwerking nog verder.

Landcomponent krijgt hoog bezoek uit Frankrijk

Generaal Bertrand Ract Madoux, stafchef van de landmacht van het Franse leger, bracht afgelopen donderdag 17 april een uitzonderlijk bezoek aan België. Hij werd begroet door zijn Belgische tegenhanger generaal-majoor Hubert De Vos, commandant van de Landcomponent.

In het kielzog van de marinecadetten

De ochtendzon reflecteert fel op de Dender. De Rijnvedette V901 Leie deint langs de kade op het ritme van de golven. Zes jongelui tussen 12 en 18 jaar staan plechtig op het achterdek: rug recht, schouders naar achter. ‘Geef acht!’, weerklinkt het plots. Als één man springen ze in het gelid. De vlag wordt gehesen, de jongeren groeten. Dit is het begin van een dag in het kielzog van het ‘Koninklijke Marine Kadettenkorps’.