-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

Schip zinkt voor Zeebrugge

Voor de haven van Zeebrugge is op 6 oktober het Nederlands vrachtschip Flinterstar gezonken na een aanvaring met een gastanker. Een Caiman-reddingshelikopter van de basis Koksijde was meteen ter plaatse om bemanningsleden uit het water te redden.
Subscribe to

Laat de spelen beginnen!

Op vrijdag 2 oktober 2015 heeft de 'Conseil International du Sport Militaire' (CISM) in het Zuid-Koreaanse Mungyeong met een spetterende ceremonie haar zesde wereldspelen geopend. Gedurende tien dagen zullen meer dan 7.000 militaire atleten uit 117 landen elkaar bekampen onder het motto 'Friendship together, peace forever'.

Defensie opent 700 vacatures in 2016

120 officieren, 260 onderofficieren en 320 soldaten en matrozen zullen in 2016 de rangen van Defensie mogen vervoegen. De waaier van opengestelde vacatures is erg gevarieerd: van elektrotechnicus tot gevechtspiloot, van soldaat-paracommando tot matroos. De gezochte profielen zijn gericht op jongeren met uiteenlopende studieniveaus, met of zonder technische kennis.

Belgische troepen aangekomen in Litouwen

Na een grondige voorbereiding is het gros van het detachement voor de oefening Baltic Piranha aangekomen in Litouwen. Daar maken ze zich nu op voor enkele intensieve trainingsweken.