-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Genie legt tijdelijke brug in Ittre

Het 4 Bataljon Genie uit Jambes heeft op woensdag 1 oktober een tijdelijke brug geïnstalleerd in de Rue aux Cailloux in Ittre. Door de hevige regen op 29 juli was de oorspronkelijke brug ingestort en meegesleurd door het overtollige water. Het geniebataljon gebruikte zeer uitzonderlijk een Leguan-brugslagtank om de constructie op zijn plaats te leggen.
Subscribe to

Nieuwe commandant voor de Landcomponent

Generaal-majoor Jean-Paul Deconinck heeft het bevel over de Landcomponent overgenomen van generaal-majoor Hubert De Vos. Dat gebeurde op dinsdag 30 september tijdens een plechtigheid op het Chazalplein in Leopoldsburg.

Afghanistan zwaait de Belgische F-16’s uit

De laatste opdracht van de Belgische F-16's in Kandahar, Afghanistan, vond plaats op zondag 28 september. Met die laatste dubbele vlucht is er een einde gekomen aan operatie Guardian Falcon. Die opdracht van gewapende verkenning en steun aan de grondtroepen liep al sinds 2008.

Feestelijke dag voor Koninklijke Militaire School

De overhandiging van de blauwe baretten, een herdenking en een eedaflegging. Vrijdag 26 september was een goedgevulde dag voor de Koninklijke Militaire School (KMS). In Oudenaarde en Brussel stonden leerlingen van het eerste en vierde jaar in de kijker.