-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

F-16’s weldra vervangen

De F-16’s zijn aan vervanging toe. Daarom stelde Defensie tijdens een persconferentie op donderdag 24 juli het Air Combat Capability Program voor, om een opvolger te zoeken voor de jachtbommenwerpers. Kolonel vlieger Georges Dejaeger, stafchef van de Luchtcomponent, en luitenant-kolonel Steven Lauwereys, projectverantwoordelijke, stelden de etappes voor in de aankoop van de nieuwe vliegtuigen.
Subscribe to

Jongeren slaan kamp op in Elsenborn

In de gebouwen van de kazerne in Elsenborn logeren van 19 juli tot 2 augustus geen militairen maar 150 jongeren uit acht Europese landen. Zij zijn er op kamp met de CLIMS (Comité de Liaison International des organismes Militaires Sociaux), de Europese koepelorganisatie van de sociale diensten voor militairen.

Summer University aan de KMS: een zachte terugkeer

De Koninklijke Militaire School organiseert voor de vijfde keer de Summer University. Die zomeruniversiteit, open voor Belgische en buitenlandse studenten, zal van 1 tot 5 september plaatsvinden in de prestigieuze militaire universiteit in Brussel.

Helikopters boven Portugal

Helikopters van zes Europese landen vliegen af en aan boven het Portugese Ovar. Op 16 juli ging hier de internationale helikopteroefening Hot Blade 14 van start. Om de operationele samenwerking te bevorderen, trainen ze samen in een warme, bergachtige en stoffige omgeving. Ook 43 Belgische militairen en vier A109-helikopters zijn van de partij.