-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Nieuwe blusreus voor Bevekom

Op de vliegbasis van Bevekom blust een gloednieuwe Panther-brandweerwagen een rokende F-16. De demonstratie vindt plaats op 16 december, wanneer de Luchtcomponent haar nieuwste brandweerwagens aan de buitenwereld voorstelt.
Subscribe to

Nationale begrafenis voor koningin Fabiola

In Brussel is koningin Fabiola vandaag plechtig begraven. Ze kreeg een nationale begrafenis, waarin de Carabiniers-Grenadiers, leerling-officieren van de Koninklijke Militaire School en de drie militaire muziekkapellen een prominente rol speelden.

Royalisme is niet enkel aanwezig bij militairen

Buiten aan het hek van het paleis in Brussel stond een lange rij wachtenden die een laatste hulde wou brengen aan Hare Majesteit koningin Fabiola. Het lichaam van de koningin werd bewaakt door een militaire Erewacht met officieren en onderofficieren uit Spanje en België.

Belgische militairen verlaten Libanon

In Zuid-Libanon heeft het Belgische detachement op 10 december officieel zijn vlag gestreken. Dat gebeurde in het Franse VN-kamp van At-Tiri, in het bijzijn van Defensieminister Steven Vandeput. Daarmee komt een einde aan acht jaar Belgische ontmijningsoperaties in Libanon, door de Belgian-Luxembourg Forces in Lebanon (BELUFIL).