-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Beloning voor militaire verpleegkundige

Heidi Coppens is verpleegkundige in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek. Op 17 september 2014 heeft ze de Nursing Scriptieprijs 2013 ontvangen in het bijzijn van generaal-majoor Geert Laire, commandant van de Medische Component. De plechtigheid ging door op de KAHO Sint-Lieven in Sint-Niklaas.
Subscribe to

Belgen vuren MISTRAL in Schotland

De Belgische batterij luchtverdediging SHORAD (SHOrt Range Air Defence) vuurde afgelopen week haar eerste schot op de Schotse eilandengroep Hebriden. De oefening 'Windy Summer' loopt van 6 tot 20 september. In totaal nemen 110 militairen van het Bataljon Artillerie uit Nieuwpoort, aangevuld met 15 militairen van het Franse 1e Régiment d'Artillerie de Marine uit Chalons-En-Champagne, deel aan deze oefening.

Explosieve interoperabiliteit voor het Eurocorps

Het Eurocorps heeft zijn genie-elementen naar Ingolstadt, Duitsland gezonden voor een oefening die Duitse, Belgische, Spaanse, Franse en Luxemburgse troepen verzamelde. Hun specialisten in explosieven en decontaminatie deelden gedurende een week hun operationele ervaring. Een explosieve mengeling!

Spektakel boven vliegbasis Kleine-Brogel

Op de vliegbasis van Kleine-Brogel hebben op het weekend van 13 en 14 september de Belgian Air Force Days plaatsgevonden. Zo’n 65.000 bezoekers konden tijdens die airshow van de Belgische Luchtcomponent vliegtuigen en piloten uit maar liefst 21 verschillende landen aan het werk zien.