-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Piloten verdwenen in de buurt van Florennes

Enkele piloten hebben hun schietstoel moeten gebruiken en bevinden zich in vijandelijk gebied, omringd door gewapende troepen. Het risico is matig, maar de extractietroepen moeten op hun hoede zijn. Zo ziet het scenario eruit van de Combined Personnel Recovery Standardisation Course (CJPRSC) 14, een oefening die op 22 september begon in Florennes.
Subscribe to

Genie legt tijdelijke brug in Ittre

Het 4 Bataljon Genie uit Jambes heeft op woensdag 1 oktober een tijdelijke brug geïnstalleerd in de Rue aux Cailloux in Ittre. Door de hevige regen op 29 juli was de oorspronkelijke brug ingestort en meegesleurd door het overtollige water. Het geniebataljon gebruikte zeer uitzonderlijk een Leguan-brugslagtank om de constructie op zijn plaats te leggen.

Nieuwe commandant voor de Landcomponent

Generaal-majoor Jean-Paul Deconinck heeft het bevel over de Landcomponent overgenomen van generaal-majoor Hubert De Vos. Dat gebeurde op dinsdag 30 september tijdens een plechtigheid op het Chazalplein in Leopoldsburg.

Afghanistan zwaait de Belgische F-16’s uit

De laatste opdracht van de Belgische F-16's in Kandahar, Afghanistan, vond plaats op zondag 28 september. Met die laatste dubbele vlucht is er een einde gekomen aan operatie Guardian Falcon. Die opdracht van gewapende verkenning en steun aan de grondtroepen liep al sinds 2008.