-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

‘Onze Jongens’ binnenkort op Canvas

Televisiezender Canvas en persfotograaf Bas Bogaerts volgden in 2013 enkele Belgische militairen op missie in Afghanistan. Vanaf drie september kan je hun wedervaren volgen tijdens de zesdelige Canvas-serie 'Onze Jongens'. Het gelijknamige fotoboek ligt diezelfde dag in de rekken.
Subscribe to

Kilometers maken in Diksmuide

De vierdaagse van de IJzer zit er weer op. Wij gingen op vrijdag 22 augustus de sfeer opsnuiven in Diksmuide. Die had als frontstad tijdens de Eerste Wereldoorlog zware verliezen te lijden. Vrijdag vormde ze echter het strijdtoneel van duizenden wandelaars die er 8, 16, 24 of 32 kilometer aflegden.

Bataljon Artillerie traint voor NATO Response Force

Het Bataljon Artillerie neemt van 3 tot 30 september 2014 deel aan de internationale NAVO-oefening Noble Ledger in Rena, Noorwegen. Daar zullen de militairen zich voorbereiden op hun deelname aan de NATO Response Force 2015, een internationale eenheid die de alliantie zeer snel kan inzetten, overal ter wereld.

Vierdaagse start vandaag

Om 8.30 u vanmorgen start voor de 41ste keer de Vierdaagse van de IJzer in Nieuwpoort. De wandelvierdaagse staat dit jaar in het teken van Wereldoorlog I. De stappers kunnen traditioneel kiezen tussen 8, 16, 24 en 32 kilometer. Uitzonderlijk stelt het militaire kwartier in Lombardsijde ook de deuren open voor niet-wandelaars.