-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgium Defence

No front page content has been created yet.

Marino Vanhoenacker wint Ironman van Oostenrijk

Marino Vanhoenacker heeft op 28 juni in Klagenfurt voor de zevende keer in zijn carrière de Ironman van Oostenrijk gewonnen.
Subscribe to

Luchtverkeersleiders houden opendeur

Het Air Traffic Control Centre (ATCC) heeft op vrijdag 26 juni zijn deuren geopend voor het grote publiek. Voor het eerst vlogen ook vliegtuigen over de kazerne van Semmerzake. "Wij kunnen enkel helikopters laten landen, maar dankzij een samenwerking met de vliegclub van Ursel konden daar ook vliegtuigen landen", vertelt kolonel Lepez, commandant van het ATCC.

De Europese defensie krijgt vaart

Bij het Eurocorps in Straatsburg heeft op donderdag 25 juni een symbolisch belangrijke plechtigheid plaatsgevonden. De Belgische luitenant-generaal Guy Buchsenschmidt gaf er het bevel door aan de Spaanse luitenant-generaal Alfredo Ramirez. Samen met die overdracht voert het Eurocorps binnenkort ook zijn eerste opdracht uit voor de Europese Unie.

Minder militairen op straat

Het aantal militairen op straat wordt vanaf 1 juli afgebouwd naar maximaal 160. Dat heeft de ministerraad op donderdag 25 juni beslist. De verlaging komt er omdat het dreigingsniveau voor bepaalde gevoelige gebouwen gedaald is van drie naar twee.