-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

Vliegen en beveiligen de klok rond

Elke dag stromen er vliegopdrachten binnen voor het F-16-detachement van de operatie Desert Falcon in het Midden-Oosten. Voorbereiding, vlucht en debriefing nemen bijna twaalf uur in beslag. Opdat het hele detachement zich volledig op de opdrachten kan focussen, neemt een Nederlands team een belangrijk aspect op zich: de beveiliging van de basis.
Subscribe to

Oefenen om levens te redden

De Medische Component heeft op 28 september minister van Defensie Steven Vandeput ontvangen in Grobbendonk, tijdens de jaarlijkse grootschalige oefening Green Light.

Duitse munitievoorraad uit ’14-’18 vernietigd

In Michamps, in de gemeente Bastenaken, werd op maandag 26 september een grote voorraad Duitse mortiergranaten ontdekt. Op vraag van de lokale politie ruimde de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) de zone op en bracht ze ongeveer 600 stuks munitie naar Oud-Heverlee voor vernietiging.

“Tijdens operatie Desert Falcon is niemand overbodig”

Eind juni 2016 vloog Defensie zes van zijn F-16's over naar het Midden-Oosten voor de strijd tegen DAESH. Elke dag filtert een ervaren F-16-piloot in het hoofdkwartier de ene opdracht na de andere voor de Belgen. De operatie is intens en vraagt veel van mens en machine. "Met 99 zijn we in totaal", zegt de detachementscommandant. "Maar geen man is hier overbodig."