-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to DEFENCE

No front page content has been created yet.

Erkenning van de promotie in Sint-Truiden

Het was druk op de Grote Markt van Sint-Truiden op 20 november. Zoals elk jaar was er in de stad een parade waarmee de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) haar nieuwe promotie kandidaten erkent.
Subscribe to

Defensie met de snelheid van het licht

Een nationaal glasvezelnetwerk neemt in steeds meer militaire kwartieren de plaats in van de zendtorens en radiopylonen. Defensie zal zijn hertz-netwerk niet langer gebruiken voor telecommunicatie, maar wel als aanvulling op ASTRID, het federale systeem voor noodcommunicatie.

Lichte Brigade op Storm Tide

In Harelbeke en Wevelgem heeft de Lichte Brigade op 20 november gijzelnemers overmeesterd en een stormlanding uitgevoerd. Dit machtsvertoon maakte deel uit van de evacuatieoefening Storm Tide en vond plaats onder de ogen van koning Filip, de minister van Defensie en de chef Defensie.

Belgische en Nederlandse marine gaan samen opleiden

Op 18 november hebben de Belgische en Nederlandse marine de uitvoeringsakkoorden ondertekend om samen opleidingen te organiseren op operationeel, technisch en logistiek vlak. De ondertekenaars benadrukten dat de akkoorden model staan voor een verregaande integratie tussen beide marines.