-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

Commando’s trainen in de tropen

In Midden-Afrika vechten twee rebellengroeperingen tegen elkaar. Het Belgische detachement van de Europese troepenmacht moet de Congolese genietroepen in Kindu ondersteunen. Dat was het scenario van de oefening Tropical Training, waar de drie laatste weken van november zo’n 240 Belgische militairen aan deelnamen.
Subscribe to

Nieuwe stap in samenwerking met opleidingscentra

Defensie wil ervoor zorgen dat de kwalificaties en attesten die militairen in de loop van hun loopbaan verzamelen gelijkwaardig zullen zijn aan burgeropleidingen. Op maandag 28 november ondertekenden Defensie en Syntra Vlaanderen hierover een nieuw samenwerkingsakkoord.

België en Nederland willen marinevloot vernieuwen

België en Nederland hebben bevestigd dat ze samen nieuwe marineschepen willen aankopen. Voor België gaat het om twee fregatten en zes mijnenjagers. De ministers Steven Vandeput en Jeanine Hennis-Plasschaert hebben hierover op 30 november een intentieverklaring getekend.

Logementsblokken bijna af in Kindu

Vlakbij het kamp Lwama in Kindu, in het oosten van Centraal-Congo, vinden we drie Belgische militairen van de genie. Zij coachen het kader van de Congolese genietroepen om logementsblokken te bouwen voor de families van de militairen van de 31 snellereactiebrigade (31 Brigade de Réaction rapide). Die opdracht kreeg de naam FAMIKI, wat staat voor ‘families van militairen in Kindu’.