Schoolstages

Intro over schoolstages bij Defensie.

Phasellus scelerisque mauris

Nunc faucibus lacus pulvinar condimentum euismod. Fusce hendrerit arcu laoreet neque congue, gravida efficitur urna elementum. Cras semper, velit vel interdum mollis, ipsum velit vestibulum orci, eu euismod sem mauris nec lacus. 

Nunc faucibus lacus pulvinar

Nullam laoreet iaculis enim sit amet tincidunt. Pellentesque quis mauris facilisis, commodo erat finibus, fermentum felis. In sed molestie leo. Vestibulum lacinia, sapien nec suscipit sodales, nisl nisl bibendum dolor, vitae tincidunt ante justo non erat. Duis aliquet ex non sem lacinia iaculis. Nulla id dignissim ligula, ac maximus risus. Etiam eu metus in elit pharetra efficitur nec quis nulla. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

Duis aliquet ex

Duis aliquet ex non sem lacinia iaculis. Nulla id dignissim ligula, ac maximus risus. Etiam eu metus in elit pharetra efficitur nec quis nulla. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

Vestibulum lacinia

Vestibulum lacinia, sapien nec suscipit sodales, nisl nisl bibendum dolor, vitae tincidunt ante justo non erat. Duis aliquet ex non sem lacinia iaculis. Nulla id dignissim ligula, ac maximus risus. Etiam eu metus in elit pharetra efficitur nec quis nulla. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

Veelgestelde vragen

Wat doe ik bij het vinden van een stuk munitie?

1. Blijf kalm.
2. Raak het stuk niet aan.
3. Verplaats het niet.
4. Contacteer de lokale politie.

De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen van Defensie (DOVO) grijpt alleen op verzoek van de politie in om de gevonden munitie op te ruimen of te vernietigen.

Kan ik gebruikmaken van militaire infrastructuur (bivakterrein, sportinfrastructuur enz.) voor een evenement?

Defensie beschikt over een uitgebreide (sport)infrastructuur en bivakterreinen die onder bepaalde voorwaarden ter beschikking kunnen worden gesteld. Bijkomende informatie vindt u op de pagina "Dienstverlening".

Kan ik als student stage lopen bij Defensie?

Defensie biedt Belgische jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans om de sfeer van het echte militaire leven op te snuiven tijdens de "Jongerenstages". Meer informatie op Jongerenstages.

Defensie bekijkt en aanvaardt elke aanvraag voor een jongerenstage afzonderlijk. De stages vinden plaats op het terrein binnen een eenheid of in een specifiek gebied binnen het stafdepartement. Bezorg ons het contactformulier met uw aanvraag en motivatie.

Hoe kom ik meer te weten over een voorouder die gediend heeft in het Belgisch leger?

Het Centrum voor Historische Documentatie van de Krijgsmacht bewaart archieven en documenten betreffende de geschiedenis van de Belgische Krijgsmacht van 1940 tot heden, alsook de dossiers van alle officieren sinds 1900 en een aantal privéarchieven. De dienst beschikt ook over een uitgebreide verzameling publicaties, tijdschriften, kaarten, brochures, foto's en audiovisueel materiaal betreffende de krijgsgeschiedenis. Neem voor meer informatie contact via het contact formulier.

Kan ik als journalist een reportage maken of een artikel schrijven over Defensie?

Stuur ons uw aanvraag via het contactformulier. Uw aanvraag wordt aan de bevoegde dienst van de DG Stratcom bezorgd. Deze dienst neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nog steeds geen antwoord op uw vraag?

Voor meer informatie over Defensie kunt u altijd contact met ons opnemen via het

Contact Centre van Defensie
0800 33348

Onze medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8 en 15 uur.

Contactformulier

Openbaarheid van bestuur ?

Elke burger heeft het recht om kennis te nemen van bestuursdocumenten waarover een administratieve overheid beschikt, om er uitleg ter zake over te krijgen en/of om communicatie in de vorm van een kopie te ontvangen, volgens de voorwaarden bepaald in de wet van 11 april 1994 betreffende de openbaarheid van bestuur. Voor documenten van persoonlijke aard moet de aanvrager aantonen dat hij een belang kan doen gelden.

Bij Defensie dienen de aanvragen voor openbaarheid van bestuur schriftelijk aan het volgende adres verzonden te worden:

Ministerie van Landsverdediging
Chef van het Administratief en Technisch Secretariaat
Lambermontstraat 8
1000 BRUSSEL

[email protected]

Op elke aanvraag dient duidelijk vermeld te worden:

  • Naam, voornaam en adres van de aanvrager;
  • Het onderwerp van de aanvraag;
  • De gevraagde documenten;
  • Het aantonen van een belang om toegang te verkrijgen tot de administratieve documenten met een persoonlijk karakter betreffende een derde persoon;
  • De keuze om het document ter plaatse te raadplegen of om er een kopie van te verkrijgen. In dit laatste geval dient er op de aanvraag vermeld te worden of deze kopie persoonlijk meegenomen wordt dan wel per post verzonden moet worden.
Waar vind ik meer informatie over het verkopen en uitlenen van militair materieel?

Defensie verkoopt regelmatig militair materieel of militaire domeinen. Meer informatie vindt u via de link.

Voor het lenen van materieel zoals tenten voor de jeugdbeweging of de organisatie van een pr-evenement in uw provincie, kunt u zich wenden tot de Militaire Provinciecommando's van Defensie. Hun belangrijkste rol is de samenwerking tussen de burgerlijke autoriteiten en Defensie te vergemakkelijken. Bijkomende informatie en contactgegevens vindt u via de link "Militaire Provinciecommando's".

Ondergrondse kabels en leidingen van Defensie?

De ondergrondse kabels en leidingen van Defensie zijn opgenomen in de applicatie KLIM (federaal Kabel en Leiding Informatie Meldpunt). Plant u (graaf)werken, en heeft u vragen over de aanwezigheid van ondergrondse kabels en leidingen, gelieve dan https://www.klim-cicc.be te raadplegen. Voor Vlaanderen zijn deze gegevens ook toegankelijk via het Kabel en Leiding Informatie Portaal van de Vlaamse Overheid: (https://www.agiv.be/producten/klip).

Nog vragen?

Wij helpen je graag verder. Wil je deelnemen aan een van onze activiteiten? Bekijk dan zeker eens onze agenda.