-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Onderofficier scheepstechniek

Onderofficier scheepstechniek

Uiterste inschrijvingsdatum : 15/07/2019

Je profiel

  • Belg zijn of onderdaan zijn van een andere lidstaat van de Europese Economische Ruimte of van de Zwitserse Bondstaat.
  • Op 31 december van het jaar van je inlijving de leeftijd van 34 jaar niet hebben bereikt.
  • In bezit zijn van een getuigschrift van secundair onderwijs.

Je functie

Als onderofficier scheepstechniek bij de reserve begin je je loopbaan aan boord van één van de schepen van de Marine waar je verantwoordelijk bent voor de controle, het onderhoud en het herstellen van de technische installaties (motoren, hydraulische systemen, pneumatische systemen, enz.), zowel op zee als in de haven.

Je stuurt je medewerkers aan, begeleidt hen bij hun taken in de verschillende technische ruimtes en controleert de uitgevoerde werkzaamheden. Op het schip werk en leef je als bemanningslid nauw samen met anderen. Je draagt bij tot het algemene onderhoud van het schip in binnen- en buitenland.

Je opleiding

Je opleidingscyclus bestaat uit volgende onderdelen (niet noodzakelijk in chronologische volgorde):

  • Een militaire initiatiefase (MIF) van 10 werkdagen aansluitend op de inlijving (zie inlijvingsdatum). Deze moet voltooid zijn binnen de 12 maanden volgend op de ondertekening van de dienstnemingsakte als kandidaat-reservemilitair.
  • Een gespecialiseerde militaire opleiding (GMO) van 8 à 10 werkdagen, aansluitend op de MIF.
  • De gespecialiseerde professionele opleiding (GPO) van 1 tot 3 weken naargelang je functie, deze vindt plaats in de eenheid waarvoor je gekozen hebt. De GPO vangt onmiddellijk aan na het slagen in de GMO.
  • Een week van evaluatie in je eenheid. Deze sluit onmiddellijk aan op de GPO.

Tijdens de volledige kandidatuursperiode worden de professionele en karakteriële geschiktheid, alsook de fysieke conditie regelmatig beoordeeld.

Wij danken je voor je interesse, maar voor jouw zoekopdracht zijn er momenteel geen vacatures.
Met vragen kan je steeds terecht bij het Contact Center (gratis nummer 0800 333 48) of kan je langsgaan in één van onze regionale Informatiecentra