-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Voorstelling van de Beauvechain Air Base Day en de Runway Run - NIEUWE DEMONSTRATIETEAMS VOOR DE LUCHTMACHT

Voorstelling van de Beauvechain Air Base Day en de Runway Run - NIEUWE DEMONSTRATIETEAMS VOOR DE LUCHTMACHT

De Luchtcomponent presenteert op donderdag 04 april 2019 haar demonstratieteams op de luchtmachtbasis te Beauvechain.

In de marge van deze voorstelling organiseert Defensie een persconferentie ter aankondiging van de ‘Beauvechain Air Base Day’ (BAB-day) en de ‘Runway Run’ die op 10 april zullen plaatsvinden. Het doel van de BAB-Day is om de verschillende eenheden van de basis en de toestellen van onze Belgische Luchtmacht, met nadruk op de toestellen van de vliegbasis te Beauvechain. Bovendien zullen er ook verscheidene burgerverenigingen, die een band hebben met de basis of de Luchtmacht, aanwezig zijn.

Tijdens de persvoorstelling op 4 april worden de demonstraties door de bevoegde vliegveiligheidsdienst gecertifieerd. Bij deze gelegenheid tonen we onze teams in avant-première aan de media.

In 2019 zal de Luchtcomponent van Defensie met opgemerkte vliegdemonstraties zijn capaciteiten tonen aan het grote publiek. Drie teams zullen onze nationale driekleur vertegenwoordigen op vliegshows in binnen- en buitenland. Een belangrijk deel van hun opdracht bestaat erin jongeren warm te maken voor een carrière in de (militaire) luchtvaart. Daarnaast tonen we ook de overvlucht van de nationale driekleur met de NH90 helikopter, zoals deze op 21 juli zal gebeuren.

Onze teams in 2019

Het F-16 solo display team, met Commandant-vlieger Stefan Darte ‘Vador’ als piloot, demonstreert, als ambassadeur voor onze Luchtcomponent, de wendbaarheid en kracht van de F-16 MLU op luchtvaartmeetings doorheen heel Europa.

De Red Devils, een team samengesteld uit vier Marchetti SF260, leveren een ferm staaltje luchtacrobatiek. De snelheid ligt hier een stuk lager dan bij de F-16 maar dat wordt in ruime mate gecompenseerd door de indrukwekkende maneuvers in formatie.

De piloten van het A109-team zullen het publiek trakteren op indrukwekkende vliegmaneuvers met hun helikopter.

Vliegveiligheid geniet onze hoogste prioriteit. Tijdens het persevenement voeren de teams hun ‘acceptance flights’ uit onder toezicht van het Aviation Safety Directorate, de Commandant Luchtoperaties en de Commandant van de Luchtcomponent. Tijdens deze acceptance flights, bestaande uit een theoretisch en praktisch gedeelte, kijkt men nauwlettend of alle burger- en militaire richtlijnen voor hoogtes en snelheden strikt nageleefd worden.