-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Rekruteringsdag ‘We Fly To Your Dream’ te Eeklo

Rekruteringsdag ‘We Fly To Your Dream’ te Eeklo

De vliegtuigen van de Luchtmacht, maar ook verschillende gronduitrustingen zijn hoogtechnologische platformen die gekwalificeerd personeel nodig hebben om feilloos te werken. Daarom stapt de Belgische Luchtcomponent nu zelf naar jongeren in het (technisch) onderwijs. Van 12 tot 22 december gaat de première van het nieuwe project 'We Fly To Your Dream' door in het Provinciaal Technisch Instituut van Eeklo, waar de studenten zich kunnen informeren over een loopbaan bij de Luchtcomponent. In de voorbije dagen bezochten al meer dan 1.000 leerlingen de tentoonstelling.

'We Fly To Your Dream' is de naam van de nieuwe rondreizende tentoonstelling van de Luchtcomponent. Die wil enerzijds jongens en meisjes warm maken voor een technisch-militaire loopbaan en anderzijds een draagvlak creëren bij de bevolking.

Deze editie richt zich in de eerste plaats op jongeren uit Oost- en West-Vlaanderen. De provincie Oost-Vlaanderen en de technische instituten in de provincie werken mee aan dit project.

Op 22 december vindt er een heuse jobdag plaats. Dan tovert de Luchtmacht het voetbalveld van de school om tot een vliegveld. Twee operationele helikopters, de vermaarde Seaking en de hypermoderne Caiman NH90 komen dan naar Eeklo. Defensie kiest er bewust voor om haar 10 knelpuntberoepen in de kijker te plaatsen: piloten, luchtverkeersleiders, elektronica-specialisten, straalmotortechnici, brandweerman ...