-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Outsourcing beëindigd van het kwartier Heverlee

Outsourcing beëindigd van het kwartier Heverlee

Sinds begin vorig jaar wordt de kazerne te Heverlee bewaakt door de firma Securitas. Heel wat facilitaire diensten zoals schoonmaak, onderhoud van technische installaties, groendienst, het beheer en afvoer van afval, werden via aparte contracten uitbesteed. Sinds begin maart wordt dit takenpakket alsook de klusjesdienst en de cateringactiviteiten, die tot voorkort door militairen werden uitgevoerd, volledig georganiseerd en gedragen via één contract en door de groep SERCO. Daarmee bereikt Heverlee als eerste kazerne de endstate qua outsourcing waarbij de dienstverlening ten voordele van onze militairen centraal staat. De details hieromtrent zullen toegelicht worden tijdens een persconferentie in Heverlee op woensdag 13 maart 2019.

Het uitbesteden van territoriale taken is een initiatief dat past in de Strategische visie van Defensie en heeft als doel de uitstroom van personeel op te vangen door de taken, die geen militaire expertise of ervaring vereisen en dus efficiënter kunnen gebeuren via de civiele markt, uit te besteden. Outsourcing gebeurt stap voor stap en in functie van de evolutie van het personeel dat de taken nu uitvoert. Dit draagt bij tot het opvangen van bepaalde personeelstekorten in de organisatie.

Het contract met de groep SERCO werd in september vorig jaar gegund en de afgelopen zes maand heeft de firma de bestaande contracten overgenomen, bepaalde installaties zoals de keuken, fitness en bar grondig gerenoveerd en de digitale applicaties in plaats gesteld voor een vlotte organisatie ter plaatse.

SERCO heeft een jarenlange ervaring met facilitaire diensten voor de publieke sector. De groep is vandaag aanwezig in Noord-Amerika, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Europa en heeft expertise ontwikkeld in diverse domeinen waaronder outsourcing binnen de defensie. SERCO werkt bijvoorbeeld al voor het leger in het Verenigd Koninkrijk, in Canada, in Australië, in de Verenigde Staten,...