-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Minister van Defensie Reynders en Chef Defensie, Compernol ontvangen militaire topsporters

Minister van Defensie Reynders en Chef Defensie, Compernol ontvangen militaire topsporters

Aanstaande vrijdag 8 november om 11u00 zullen de minister van Defensie en de Chef Defensie de topsporters ontvangen op het kabinet van de Chef Defensie om ze in de bloemetjes te zetten tijdens dit preolympisch jaar.

Defensie telt momenteel 21 topsporters waarvan 13 wedijveren in verschillende disciplines die deel zullen uitmaken van de volgende Olympische Spelen. De hoop om een aantal van deze topsporters te zien op de komende Olympische Spelen in Tokyo (2020) is reëel.

Marten Van Riel (triatlon) en Jens Schuermans (Mountainbike) zijn bijna zeker van hun ticket naar Japan. Anderen zoals Toma Nikiforov (Judo), Elke Van Hoof (BMX), Kaat Hannes (vrouwen wielrennen), Ben Adriaensen (boogschieten) of nog Laura Roeben (Taekwando) zijn nog steeds aan het ijveren om zich te kunnen kwalificeren in 2020.   

Naast de Olympische atleten zullen de andere topsporters hoge doelstellingen hebben in 2020. Het nationaal militair parachuteteam Hayabusa Skydive, zal er alles aan doen om zijn burger en militaire wereldtitels te behouden en Ironman Frederic Van Lierde, meervoudig winnaar van de Ironman in Nice, zal willen schitteren tijdens zijn laatste seizoen op topniveau.