-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

LUCHTMACHT STELT ZIJN DEMONSTRATIETEAMS VOOR

LUCHTMACHT STELT ZIJN DEMONSTRATIETEAMS VOOR

De Luchtcomponent stelt op 30 april 2018 haar demonstratieteams voor op de luchtmachtbasis van Florennes. Op die dag worden de demonstraties door de bevoegde vliegveiligheidsdienst gecertifieerd. Bij deze gelegenheid zullen de verschillende teams, tijdens een persvoorstelling in avant-première, hun vliegmanoeuvres tonen.

In 2018 zal de Luchtcomponent van Defensie met spektakelrijke acrobatische shows zijn capaciteiten tonen aan het grote publiek. Vier teams zullen de nationale driekleur vertegenwoordigen op vliegshows in binnen- en buitenland.

- Het F-16 solo display team, met commandant-vlieger Stefan Darte 'Vador', als piloot, demonstreert, als een waardig ambassadeur van onze Luchtcomponent, de wendbaarheid en kracht van de F-16 MLU op luchtvaartmeetings doorheen heel Europa.

- De Red Devils, een team samengesteld uit vier Marchetti SF260, leveren een ferm staaltje luchtacrobatiek. De snelheid ligt hier een stuk lager dan bij de F-16 maar dat wordt in ruime mate gecompenseerd door de indrukwekkende formaties die ze uitvoeren.

- De helikopterpiloten van het A109-team zullen het publiek trakteren op indrukwekkende vliegmanoeuvers.

- Tenslotte geeft een NH90-helikopter een Search & Rescue demonstratie geven.

Vliegveiligheid geniet de hoogste topprioriteit bij de Luchtcomponent. Tijdens het persevenement voeren de teams hun 'acceptance flights' onder toezicht van het Aviation Safety Directorate, de Commandant Luchtoperaties en de Commandant van de Luchtcomponent uit. Tijdens deze acceptance flights, bestaande uit een theoretisch en praktisch gedeelte, waakt men nauwlettend of alle burger en militaire richtlijnen voor hoogtes en snelheden strikt nageleefd worden.

Dit jaar organiseert de Luchtcomponent de Belgian Air Force Days. Tijdens het tweede weekend van september gaat deze tweejaarlijks Air Show door in Kleine-Brogel. Meer info hierover op http://www.belgianairforcedays.be