-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Luchtcomponent stelt zijn demonstratieteams voor

Luchtcomponent stelt zijn demonstratieteams voor

De Luchtcomponent stelt op dinsdag 16 mei 2017 haar demonstratieploegen (Demo teams) voor op de luchtmachtbasis van Bevekom. Tijdens een persvoorstelling zullen de verschillende teams voor de eerste keer hun vliegmanoeuvres tonen voor de lens van de camera’s.

Ook in 2017 zal de Luchtcomponent van Defensie met spektakelrijke acrobatische shows zijn capaciteiten tonen aan het grote publiek. Drie teams zullen de nationale driekleur vertegenwoordigen op vliegshows in binnen- en buitenland.

    • Het F-16 solo display team demonstreert als een waardig ambassadeur van onze Luchtcomponent, de wendbaarheid en kracht van de nog steeds state-of-the-art F-16 MLU op luchtvaartmeetings doorheen heel Europa.

    • De Red Devils, een team vliegend met vier Marchetti SF260, leveren een ferm staaltje luchtacrobatiek. De snelheid ligt hier een stuk lager dan bij de F-16 maar dat wordt volledig gecompenseerd door de indrukkwekkende formaties die ze uitvoeren.

    • Tenslotte zullen de helikopterpiloten van het A109-team het publiek trakteren op indrukwekkende vliegmanoeuvers.

Vliegveiligheid is een topprioriteit voor de Luchtcomponent. Vorige week kregen de teams hun goedkeuring tijdens de ‘acceptance flights’ onder toezicht van het Aviation Safety Directorate, de commandant Luchtoperaties en de commandant van de Luchtcomponent. Tijdens deze acceptance flights, bestaande uit een theoretisch en praktisch gedeelte,  waakt men nauwlettend of alle burger en militaire richtlijnen voor hoogtes en snelheden strikt nageleefd worden.

Dit jaar organiseert de Luchtcomponent geen Belgian Air Force Days. De volgende grote Air Show zal in 2018 in Kleine-Brogel worden georganiseerd.