-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Een delegatie van 52 militaire atleten naar de 7e Militaire Wereldspelen

Een delegatie van 52 militaire atleten naar de 7e Militaire Wereldspelen

Op maandag 14 oktober, vliegen 52 militaire atleten naar WUHAN (CHINA) om er België te vertegenwoordigen tijdens de 7e editie van de « World Military Games » (WMG). 

Deze militaire wereldspelen worden georganiseerd onder de supervisie van de CISM (Conseil International du Sport Militaire) en zullen toelaten dat atleten uit 140 naties leden van CISM het tegen elkaar zullen opnemen.

België neemt deel in 9 sporten (lijst van de atleten per sport in bijlage) en hoopt er enkele schitterende resultaten te kunnen boeken.

Tijdens de vorige editie (2015 – Zuid-Korea) hebben onze militairen 2 medailles gewonnen in de individuele disciplines. Toma Nikiforov (judo / -100kg) behaalde goud en Marten VAN Riel (triatlon) zilver. Bij de ploegsporten schitterde onze natie in formatiespringen parachute (goud), triatlon (zilver) en wielrennen op de weg dames (brons).

Wegens afwezigheid van de gekwetste Toma Nikiforov rusten de medaillekansen dit jaar op Marten Van Riel (triatlon), de nationale militaire ploeg valschermspringen Hayabusa Skydive en op onze jonge beloftes Thomas Carmoy (hoogspringen) en Neisser Loyola (schermen).

Volg ons op Twitter (@TopsportBelDef) en op Facebook (@TopsportBelgianDefence).

Link naar de webpage WMG 2019 : https://en.wuhan2019mwg.cn/