-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie wil jongeren informeren tijdens jobdagen

Defensie wil jongeren informeren tijdens jobdagen

Defensie organiseert de volgende weken een reeks van jobdagen in heel het land om de grote variëteit aan vacatures voor te stellen.

Op woensdag 14 februari wordt het beroep van luchtverkeersleider voorgesteld tijdens een jobdag die simultaan zal plaatsvinden op vier verschillende sites: Kleine Brogel, Florennes, Bevekom en Gavere.

Op 15 februari vinden er drie evenementen gelijktijdig plaats. Eén in Marche-en-Famenne om de beroepen van de maneuvertroepen voor te stellen, een andere in Brugge waar de kandidaten ondergedompeld worden in de wereld van de matrozen en de onderofficieren kok en tenslotte een voorstelling van de Koninklijke Militaire School in Brussel aan de kandidaat studenten.

Op 21 februari heeft een kennismakingsdag in de Koninklijke School voor Onderofficieren in Sint-Truiden plaats en een informatiedag over de beroepen van de Luchtcomponent in Bevekom.

Op 7 maart opent de Marine haar deuren in Zeebrugge en op 14 maart zetten wij onze piloten in de kijker in Bevekom. Diezelfde dag gaat er een jobdag voor technisch personeel van de Luchtcomponent door in Florennes.

De Koninklijke Militaire School organiseert haar Open Campus Day op 18 maart en de Marine stelt haar technische beroepen voor op 21 maart in Brugge.

De specifieke aspecten van het beroep van militaire arts, apotheker en tandarts lichten wij toe op 24 maart in Brussel, gevolgd door de Open Campus Day van de Koninklijke School voor Onderofficieren in Sint-Truiden op 25 maart.

Op 28 maart organiseert Defensie een jobdag in Marche-en-Famenne waar het beroep van ambulancier en brancardier voorgesteld wordt.

De reeks wordt op 12 april afgesloten met een jobdag waar de technische beroepen van alle componenten van Defensie worden voorgesteld één site, namelijk in Peutie.

Het aantal opengestelde functies in 2018 ligt 35% hoger dan in 2017. Defensie zoekt in totaal 1570 nieuwe militairen in 2018. Sinds het begin van dit jaar zijn al 121 nieuwe rekruten met de opleiding gestart.