-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bevelsovergave commandant van de Landcomponent

Bevelsovergave commandant van de Landcomponent

Op dinsdag 30 september 2014 zal generaal-majoor Hubert De Vos het bevel over de Landcomponent overdragen aan generaal-majoor Jean-Paul Deconinck. Deze overdracht gaat door in Leopoldsburg in aanwezigheid van alle eenheden van de landcomponent.

Generaal-majoor De Vos neemt niet enkel afscheid van de Landcomponent, hij verlaat eveneens de actieve dienst.  De nieuwe commandant van de Landcomponent,  generaal-majoor  Deconinck komt van het Stafdepartement Operaties en training waar hij de functie van adjunct onderstafchef Operaties en Training uitoefende. Generaal-majoor Deconinck was eerder de commandant van de 7de Brigade in Marche-en-Famenne en van de Europese Battlegroup in 2009.

De Landcomponent levert met ongeveer 300 manschappen een aanzienlijke bijdrage aan de buitenlandse operaties van Defensie ondermeer in:  Afghanistan, Libanon, Mali  en Congo.  Tijdens buitenlandse operaties werken en leven onze militairen tussen de plaatselijke bevolking . De Landcomponent is met zijn boots on the ground een onmisbare schakel voor het voeren van operaties.  “With People, amongst people”.