-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Belgian Helidays 2017

Belgian Helidays 2017

De luchtmachtbasis van Bevekom organiseert op 11, 12 en 13 april de internationale oefening Belgian Helidays. De bevolking van Vlaams- en Waals-Brabant zal tijdens die periode een verhoogde activiteit van helikopters kunnen opmerken. Verschillende formaties van Belgische en buitenlandse toestellen zullen onder andere de regio van Leuven en Tienen overvliegen in het kader van deze oefening.

Op 12 april is er eveneens een opendeurdag met het accent op het gebruik van de militaire helikopters ten dienste van zowel Defensie als de natie.

Ondertussen is het zeven jaar geleden dat de luchtmachtbasis van Bevekom zijn deuren heeft geopend voor het grote publiek. Er is sindsdien heel wat veranderd! Het aantal militairen op de basis steeg met de helft. De 1 Wing is nu een helikoptereenheid met de onlangs operationeel verklaarde NH90 aan de zijde van de A109, die laatste viert dit jaar zijn 25e verjaardag. In 2014 is de vliegbasis van Koksijde aangehecht aan de 1 Wing. Recentelijk werd aangekondigd dat de Belgische luchtbewakingseenheid, het CRC van Glons, zich hier zal installeren vanaf 2018. Vandaag is de basis van Bevekom de grootste luchtmachtbasis van België. Met deze oefening wil de eenheid ook haar nieuwe identiteit promoten.

Naast het vliegprogramma, dat de helikoptercapaciteiten illustreert, zal ook een groot aantal beroepen bij Defensie op een dynamische manier in de kijker worden geplaatst.

Om zoveel mogelijk informatie te geven aan het publiek is er een website beschikbaar via www.helidays.be. We verwachten 5.000 tot 10.000 bezoekers.