-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Topsporter

HayaBusa wereldkampioen formatiespringen!

Zonet is in Gold Coast (AUSTRALIE) het Belgische skydiveteam HayaBusa wereldkampioen formatiespringen in alle categorieën geworden. Dit is het allerhoogste competitieniveau in deze sporttak.

Loïs Petit: Europees judokampioen bij de junioren

Soldaat Loïs Petit van de sportsectie van de Koninklijke Militaire School is op donderdag 13 september in Sofia (Bulgarije) Europees kampioen bij de junioren geworden in de categorie -44 kg.

Schuermans sluit seizoen in stijl af

Topsporter Defensie Jens Schuermans eindigde afgelopen zaterdag 8 september knap zeventiende op het wereldkampioenschap mountainbike. In Zwitserland zag onze landgenoot hoe thuisatleet Nino Schurter voor de vierde keer op rij de regenboogtrui veroverde.

Militaire valschermploeg Hayabusa is militair wereldkampioen

Vrijdag 17 augustus behaalde onze nationale militaire valschermploeg Hayabusa de titel van militaire wereldkampioen vrije val, in de categorie formatie skydive. Dat gebeurde tijdens het 42ste wereldkampioenschap van de CISM (Conseil International du Sport Militaire) in Szolnok, Hongarije.

Dubbel brons voor Van Riel

Topsporter Defensie Marten Van Riel heeft afgelopen weekend twee bronzen medailles veroverd tijdens het Europees kampioenschap triatlon in Glasgow.