-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

NAVO

Dynamic Manta

Het fregat F931 Louise-Marie neemt van 5 tot 16 maart deel aan de NAVO-oefening Dynamic Manta 2018. Die oefening voor onderzeebootbestrijding vindt plaats in de Ionische Zee, tussen Zuid-Italië en Griekenland.

NAVO-mijnenjagers ontdekken mijnen voor Oslo

Het NAVO-mijnenbestrijdingseskader SNMCMG1 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 1) heeft samen met de Noorse marine en onder bevel van de Belgische fregatkapitein Peter Ramboer de vorige weken 23 mijnen en 4 torpedo's uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt en onschadelijk gemaakt.

Spaans fregat Navarra vlaggenschip van operatie Sea Guardian

Het Spaanse fregat Navarra leidt de NAVO-groep bestaande uit het Belgische fregat Louise-Marie en het Italiaanse fregat Euro.

Louise-Marie start met Sea Guardian

Vanaf 12 februari begint het fregat Louise-Marie zijn deelname aan de NAVO-operatie Sea Guardian. Samen met Spaanse en Italiaanse collega's brengen ze de vaarbewegingen op de Middellandse Zee in kaart voor het hoofdkwartier in het Britse Northwood.

Louise-Marie klaar voor actie

Na een laatste trainingsperiode voor de boarding teams van het fregat Louise-Marie is het fregat klaar voor de NAVO-operatie Sea Guardian. Het toneel voor die training was het maritiem trainingscentrum van de NAVO in Souda, op Kreta.