-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nationaal Geografisch Instituut

De ultieme connectie

Op 19 maart 2019 organiseerde het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) de vierde editie van BeGeo. Die nationale beurs over geografische informatie brengt overheden, bedrijven en universitaire onderzoekers bij elkaar.

Fotowedstrijd voor nieuwe stafkaarten

Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) brengt een nieuwe reeks topografische kaarten in omloop. Voor de omslagfoto’s van die kaarten schrijven ze een wedstrijd uit.

Grootscheepse oefening op Kalmthoutse Heide

Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) heeft op zaterdag 17 juni samen met Brandweer, Politie, Civiele Bescherming en Defensie een grootschalige oefening gehouden op de Kalmthoutse Heide. Ze testten er de 'Cartografie voor Natuurbranden' die het NGI ontwikkelde, een gemeenschappelijke kaart voor alle ordediensten samen.

Tweede BeGeo-beurs

Na het grote succes van vorig jaar organiseerde het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) samen met technologiefederatie Agoria voor het tweede jaar op rij de beurs BeGeo. Dat gebeurde op 16 maart in Thurn en Taxis in Brussel.

Nationaal Geografisch Instituut graaft in het verleden

Studenten en professoren van de kunsthogeschool La Cambre hebben op maandag 12 december het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) bezocht. Ze zochten er een aantal lithografische stenen waarmee het instituut vroeger kaarten drukte. Die vonden ze ook, maar niet op een plaats die je zou verwachten.