-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Militair Provinciecommando

Medische Component beantwoordt roep uit de zorgsector

Personeel van woonzorgcentra en thuiszorgcentra krijgt opleiding rond Covid-19 tijdens een reeks workshops onder leiding van Defensie. In samenwerking met de provinciecommando's stellen verschillende medische eenheden hun kennis beschikbaar.

28 miljoen stuks medisch beschermingsmateriaal verdeeld in Antwerpen

Tijdens de coronacrisis stockeert Defensie de leveringen van medisch persoonlijk beschermingsmaterieel (PBM) in Peutie. Van daaruit worden ze verdeeld over de provinciale hubs. Een daarvan is het militaire kwartier in Grobbendonk.

Het werk van de logistieke hub in Bergen in het licht

Vrijdag heeft de militaire commandant van de province Henegouwen bezoek gekregen van Elio Di Rupo, de Waalse minister-president, en Christie Morreale, de Waalse minister van Gezondheid. Zij bezochten de logistieke hub die net daarna meer dan twee miljoen maskers heeft verdeeld aan gemeenten.

Medische Component traint personeel woonzorgcentra

Teams van het 2 Element voor Medische Interventie hebben van 13 tot en met 22 april training gegeven aan verzorgend personeel van vier woonzorgcentra in de regio Aalst. Alles kwam aan bod: van preventieve maatregelen tot het uitbouwen van een sasroutine voor eventuele besmette bewoners.

Provinciecommando ondersteunt ontsmetting van Gentse ambulances

Defensie heeft op 6 april zes verstuivers voor ontsmetting geleverd aan de Gentse brandweerzone Centrum. Defensie gebruikt die verstuivers van het type DS10 bij gevallen van chemische, biologische, radiologische of nucleaire besmetting (CBRN).