-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Materieel

Defensie steunt wedstrijd voor lucht- en ruimtevaartprojecten

Het Belgische bedrijf Solvay organiseert een universitaire wedstrijd rond onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Defensie en de FOD Economie ondersteunen dit initiatief, in het kader van de bescherming van de essentiële veiligheidsbelangen verbonden aan het F-35-programma.

Summer pop-up expo @ Koksijde

Neem je graag eens een kijkje achter de schermen van de luchtmacht van vandaag en morgen? Bezoek dan deze zomer de Summer pop-up expo op de vliegbasis van Koksijde.

Nieuw detachement Vigilant Guardian

De komende maand verzorgt een detachement van het 1/3 Bataljon Lansiers de opdracht Vigilant Guardian, om gevoelige plaatsen in eigen land te bewaken in steun van de federale politie. De deelnemers worden nu ook medisch gescreend en krijgen persoonlijke beschermingsmiddelen mee.

Van de schaduw naar het front: de Centrale Service Desk

De coronacrisis dwingt ook het personeel van Defensie grotendeels van thuis uit te werken. Die explosie bracht plots de medewerkers van de Centrale Service Desk (CSD) aan het digitale front.

Provinciecommando ondersteunt ontsmetting van Gentse ambulances

Defensie heeft op 6 april zes verstuivers voor ontsmetting geleverd aan de Gentse brandweerzone Centrum. Defensie gebruikt die verstuivers van het type DS10 bij gevallen van chemische, biologische, radiologische of nucleaire besmetting (CBRN).