-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

M915 Aster

Leren communiceren

Nieuw bij het programma van de Maritime Capacity Building (MCB) zijn de cursussen communicatie en navigatie. Dankzij de inzet van eerste meester Jonathan, speciaal afgedeeld bij het team voor Mine Countermeasures Vessels Operational Sea Training (MOST), kregen de nieuwbakken leerlingen een twee weken durende cursus om een radio- en ontvangststation aan boord te bedienen.

#21juli: Zeventig jaar Zeemacht

De Belgische marine bestaat sinds 1 februari 1946, toen de Belgische regering officieel de Zeemacht oprichtte. Over de jaren heen breidde de vloot zich uit en onderging ze meerdere moderniseringsprogramma’s.

12.500 bezoekers voor de 35ste editie van Navy Days

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli namen 12.500 bezoekers een kijkje achter de schermen van de marinebasis van Zeebrugge.

Navy Days van start in Zeebrugge

Onder een pak stapelwolken en enkele buien liepen de bezoekers van de Navy Days op 5 juli druppelsgewijs binnen. Voor de 34ste keer opende de marinebasis van Zeebrugge haar deuren voor het publiek. Twee dagen lang leggen marineschepen van verschillende landen hun loopbrug neer zodat iedereen aan boord kan voor een blik achter de schermen.
Zeven mijnenjagers op onderhoud in Zeebrugge

Zeven mijnenjagers op onderhoud in Zeebrugge

De volgende weken zullen de technische ploegen van de Marine (NAVLOG) volop bezig zijn met het vernieuwen en herstellen van diverse onderdelen van zeven Belgische en Nederlandse mijnenjagers.