-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Libanon

Hulp voor Beiroet: missie volbracht

Vrijdagavond 7 augustus omstreeks 18.30 u vertrok een C-130-vrachtvliegtuig richting Beiroet. Aan boord bevonden zich 7 ton hulpgoederen, goed voor zo’n 63 m³ of het equivalent van een vol toestel. Die waren bestemd voor de Libanese hoofdstad, die vorige week zwaar getroffen werd door een explosie. Na ongeveer zes en een half uur landde de C-130 op de luchthaven van Beiroet.

C-130 met spoedhulp naar Beiroet

Vrijdagavond is vanop de militaire luchthaven van Melsbroek een C-130-transportvliegtuig richting Beiroet vertrokken. Onze regering stelde medische en humanitaire noodhulp ter beschikking voor de zwaargetroffen Libanese hoofdstad. Defensie zorgt voor het transport naar het getroffen gebied.

De Medische Component stelt zich voor aan minister Reynders

Defensieminister Didier Reynders maakte op 22 maart kennis met de Medische Component, in de marge van de herdenkingen van de aanslagen in 2016. Daarvoor bezocht hij het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek.

29 mei: internationale dag van de VN-blauwhelmen

In 2002 richtte de algemene vergadering van de VN de internationale dag van de VN-blauwhelmen op. Die dag eren we de mannen en vrouwen die deelnemen aan vredesoperaties, omwille van hun hoge niveau van professionalisme, hun toewijding en moed.

Belgische militairen verlaten Libanon

In Zuid-Libanon heeft het Belgische detachement op 10 december officieel zijn vlag gestreken. Dat gebeurde in het Franse VN-kamp van At-Tiri, in het bijzijn van Defensieminister Steven Vandeput. Daarmee komt een einde aan acht jaar Belgische ontmijningsoperaties in Libanon, door de Belgian-Luxembourg Forces in Lebanon (BELUFIL).