-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht

Muzikale hoogmis door weer en wind

Naar tweejaarlijkse traditie stond in Sint-Truiden op 24 mei de Internationale Militaire Taptoe op het programma. Muzikanten uit verschillende landen streken op de Grote Markt neer om de kijklustigen te animeren.

Militaire muziekkapellen steunen het goede doel

De koninklijke muziekkapellen hebben op 21 november 24.400 euro overhandigd aan de erkende vzw's van Defensie. Dat bedrag verzamelden ze met de opbrengsten van hun publieke concerten.

Wapenplein van Oostende kleurt blauw

Op vrijdag 28 juli werd korvetkapitein Gert Laenen als nieuwe commandant van de Godetia aangesteld door kapitein-ter-zee Carl Gillis, directeur Operaties en adjunct-directeur Operaties Benelux. Dit gebeurde op het wapenplein van Oostende, de peterstad van het schip, en onder goedkeurend oog van burgemeester Johan Vande Lanotte en de aanwezige schepenen.

Muziekkapellen hebben nieuwe commandant

Majoor van het vliegwezen Kurt Maertens is de nieuwe commandant van de muziekkapellen van Defensie. Hij heeft die taak op dinsdag 13 december overgenomen van majoor Tom Goyvaerts. Dat gebeurde tijdens een plechtigheid in het kwartier Commandant de Hemptinne in Heverlee.

Een nieuwe kapitein aan het roer van de DOVO

Op donderdag 24 november kreeg fregatkapitein Pierre Yves Rosoux het bevel van de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO). Dit gebeurde in de prestigieuze abdij van Stavelot gezien Stavelot sinds vijf jaar peterstad van de eenheid is.