-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Muziek in het militair ziekenhuis

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen heeft op donderdag 11 juni opgetreden in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek. De orkestleider, commandant Yves Segers, wilde het verzorgend personeel eren voor zijn inspanningen tijdens de crisis en de patiënten wat muzikale verstrooiing bieden.

De muziekkapellen van Defensie blijven actief

Uit dankbaarheid, waardering en respect voor het militair personeel, nationaal en internationaal actief tijdens de coronacrisis, maakte de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen een opname van het stuk Leichte Kavallerie, geflankeerd met enkele mooie beelden van onze militairen in actie.

Plechtigheid voor de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog

Op vrijdag 8 mei, bij de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog, heeft Defensie een herdenkingsplechtigheid gehouden aan het graf van de Onbekende Soldaat in Brussel. Gezien de beperkende maatregelen rond Covid-19 vond het plechtigheid plaats in beperkte kring en zonder publiek.

Muziekkapellen blijven creatief actief

Ook de muziekkapellen van Defensie grijpen tijdens deze coronacrisis alle kansen om creatief samen te werken. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen kondigt vandaag de release aan van haar nieuwste cd Sarcasmes.

Eerste week rekrutering in Wijnegem Shopping

Na een eerste week van rekrutering in de pop-up van Defensie in het winkelcentrum van Wijnegem is de balans positief. De 'active recruiters' krijgen in de pop-up meer volk over de vloer en volgens hen ook profielen die ze moeilijker bereiken in de normale informatiecentra.