-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Jobs Reserve

Marine vaart nieuwe koers voor haar reservisten

De Marinecomponent doet voor specifieke projecten al decennialang een beroep op actieve en gemotiveerde reservisten. Die samenwerking gieten ze nu in een nieuwe structuur: de Marinereserve. Onder het motto 'stuurboord 10, stuur 2030' werd die op 25 november voorgesteld op de marinebasis van Zeebrugge.

Werkenbijdefensie.be

Wat als je deel kon uitmaken van het nationale team?

Van preventie tot interventie

Brandweerman of -vrouw word je niet zomaar. Voor velen is het een roeping, voor anderen is het de realisatie van een kinderdroom. Niet verwonderlijk, het is een boeiende, afwisselende job met een waaier aan verantwoordelijkheden in een sociaal gerichte omgeving. Ludo Popelier kan ervan meespreken.

Reservisten op CBRN-kamp

Op de vliegbasis van Koksijde hebben reservisten van de Luchtcomponent geleerd hoe ze zich individueel en collectief kunnen beschermen tegen chemische, biologische, radiologische en nucleaire (CBRN) bedreigingen.

Onze patiënten komen eerst

Stefaan Vergaerde, verpleegkundige palliatieve zorgen in het AZ Sint-Jan AV Brugge-Oostende, Commandant (reserve) bij het 1 Element voor Medische Interventie, Ingezet tijdens de Vierdaagse van de IJzer.