-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Evenementen

Dag van de veiligheid

Op 3 oktober organiseerden de veiligheidsdiensten in ons land de 'Dag van de veiligheid' op de Grote Markt van Diksmuide. Alle veiligheidsdiensten in ons land zijn dringend op zoek naar nieuwe krachten om hun gelederen te versterken.

Marine prominent aanwezig op de 11de Water-rAnt

Van 27 tot 29 september kon je rond Het Eilandje in Antwerpen de meest authentieke scheepssfeer opsnuiven. De mijnenjager M921 Lobelia was prominent aanwezig als ambassadeur van de Marine, net als onze noorderburen met het zeilschip Zr.Ms Urania.

Val op in het verkeer

Bij de ingang van elk militair kwartier deelden militairen op donderdagochtend 26 september fluo-banden uit aan het personeel dat te voet komt werken. Met de campagne ‘Opvallen in het verkeer’ willen ze benadrukken dat het belangrijk is om op te vallen, vooral bij slechte zichtbaarheid.

De rijkdom van het alledaagse

Eerste korporaal-chef Vincent Bordignon werkt al jaren bij het Public Affairs Department van Defensie, ondermeer als fotograaf. Tijdens een opdracht in Afghanistan ontmoette hij Tim Wallace, een US Ranger op rust. Tim liet hem kennismaken met Rich Poverty, een groep veteranen van over de hele wereld die hun passie voor fotografie en het buitenleven willen delen.

Aftellen naar de militaire wereldspelen

Het aftellen kan officieel beginnen want van 18 tot 27 oktober vinden in het Chinese Wuhan de zevende Military World Games plaats. Aan die ‘olympische spelen’ voor militairen nemen ongeveer 10.000 atleten uit meer dan honderd landen deel. België kan hierbij dus zeker niet ontbreken.