-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Eerste Wereldoorlog

Canadezen en Belgen herdenken Passendale

Exact honderd jaar nadat Canadese militairen de ruïnes van Passendale heroverden, hebben Canadezen en Belgen op 10 november die bloedige veldslag herdacht.

De herinnering aangewakkerd

Op 11 november vond in een killig en mistig weer de 99ste herdenking plaats van Wapenstilstand. Sinds 1922 vindt er een herdenking plaats bij de Congreskolom, aan het graf van de Onbekende Soldaat. Daarmee eren we de militairen die sneuvelden tijdens de twee wereldoorlogen en militaire operaties sinds 1945.

Stappen om te herinneren

We zijn het intussen al gewoon geworden: grote herdenkingen rond de Groote Oorlog, vooral in de Westhoek. Dit jaar staan vooral de talrijke herdenkingen rond Ieper in de kijker. Maar er zijn ook vele kleinere activiteiten, die het journaal niet halen …

Oorlogsslachtoffers herdacht in Marcinelle

Op de begraafplaats van Marcinelle bij Charleroi heeft op 16 oktober de jaarlijkse herdenking plaatsgevonden voor de slachtoffers van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Voormalige vijanden herdenken gesneuvelde soldaten

Honderd jaar geleden vond de Derde Slag om Ieper plaats. Als onderdeel van de herdenkingen daarrond bracht Duitsland op 6 oktober in Menen hulde aan zijn gesneuvelde soldaten.