-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Democratische Republiek Congo

Defensie levert humanitair materieel aan de D.R. Congo

Het vliegtuig dat op woensdag 5 februari een regeringsdelegatie naar de Democratische Republiek Congo brengt, neemt ook meer dan twee en een halve ton humanitair materieel mee. Daarmee helpt Defensie twee vzw’s die erkend zijn door de departementen Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Zaken.

De Godetia als humanitair platform

In de Congolese havenstad Boma heeft de Godetia humanitaire hulpgoederen afgeleverd. Het commando- en steunschip was daar van 13 tot 15 november te gast.

Militaire operaties in 2018

Defensie heeft zijn belangrijkste militaire operaties voor 2018 voorgesteld. De strijd tegen het terrorisme en de radicalisering blijven dé absolute prioriteit, in binnen- en buitenland.

Militaire samenwerking met Congo beëindigd

Op 31 juli landde op Melsbroek een C-130-vrachtvliegtuig, afkomstig uit de Democratische Republiek Congo. Aan boord de laatste lading gevoelig materiaal alsook het materiaal van het personeel. In de loop van het weekend kwamen de laatste personeelsleden al aan op Zaventem. Hiermee komt een einde aan dertien jaar samenwerking.

Een blik op de lopende operaties

Defensie heeft op donderdag 6 juli zijn maandelijkse persbriefing gehouden over de lopende operaties in binnen- en buitenland. Daaruit blijkt dat Defensie nog steeds actief is op de meeste continenten, maar dat België een prioriteit blijft.