-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

cyberveiligheid

Oorlog tegen fake news in coronatijden

Onlangs heeft de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV) het Information Warfare platform opgericht. Dat helpt in de strijd tegen de verspreiding van desinformatie, in nauwe samenwerking met de Staatsveiligheid. Ook rond Covid-19 blijkt dat een levensgroot probleem.

Van de schaduw naar het front: de Centrale Service Desk

De coronacrisis dwingt ook het personeel van Defensie grotendeels van thuis uit te werken. Die explosie bracht plots de medewerkers van de Centrale Service Desk (CSD) aan het digitale front.

Ontknoping van de ADIV-eindejaarspuzzel

Het moment is aangebroken om de oplossingen van de ADIV-eindejaarspuzzel te onthullen, samen met de methoden om ze op te lossen. Perfect om onze hersenen scherp te houden in deze tijd van binnenblijven.

De vijand in je jaszak

In Erezée in de provincie Luxemburg vond op 14 februari 2020 een oefening plaats die conventionele tactieken en cyberverdediging combineerde. Het doel was om soldaten ervan bewust te maken dat hun smartphone een operatie kan doen mislukken.

De ADIV verzacht je hoofdpijn

De wedstrijd die de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV) eind 2019 organiseerde, is intussen afgesloten. Toch kan je de puzzel nog altijd op eigen houtje proberen te kraken.