-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Airbus A400M

C-130 sluit hoofdstuk af

Om de VN-operatie MINUSMA te ondersteunen, was er sinds mei 2018 constant een Belgisch C-130 Hercules in Mali. Voor dit vrachtvliegtuig betekende die opdracht meteen de laatste grote internationale ontplooiing.

Special Operations Regiment maakt kennis met nieuwe luchtreus

Het eerste van zeven nagelnieuwe A400M-transportvliegtuigen staat in mei 2020 op de militaire luchthaven van Melsbroek, als alles volgens plan verloopt. Heel wat eenheden zullen tijdens hun operaties de mastodont van dichtbij te zien krijgen, vooral het Special Operations Regiment (SOR).

Trainingsmodel A400M gemaakt in Rocourt

Op woensdag 20 juni werd de vakkennis van het Competentiecentrum Rollend Materieel en Bewapening (CC R&A) in Rocourt nog eens in de verf gezet. De pers was uitgenodigd om een levensgroot model van de nieuwe Airbus A400M voor te stellen.

De A400M nadert België

De veertien wielen van een Franse A400M hebben op 12 augustus in Melsbroek voor het eerst het Belgische tarmac geraakt. Het Europese luchttansportcommando EATC schakelde het toestel in om Belgisch en Frans materieel vanuit Canada te vervoeren.

De ABT, een voorbeeld in het tactisch transport

Een Belgische detachement reisde van 25 april tot 23 mei naar Toulouse voor de oefening Airlift Block Training (ABT). Met die oefening combineerde het personeel van de 15 Wing Luchttransport een heropfrissing van hun kwalificaties met een operationele training. Het hoofddoel was de capaciteit te bewaren om landgenoten te kunnen evacueren uit onstabiele gebieden.