-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Afghanistan

De rijkdom van het alledaagse

Eerste korporaal-chef Vincent Bordignon werkt al jaren bij het Public Affairs Department van Defensie, ondermeer als fotograaf. Tijdens een opdracht in Afghanistan ontmoette hij Tim Wallace, een US Ranger op rust. Tim liet hem kennismaken met Rich Poverty, een groep veteranen van over de hele wereld die hun passie voor fotografie en het buitenleven willen delen.

Internationale ordehandhaving in Afghanistan

Samen met collega's uit Nederland, Kroatië en Letland houdt onze Belgische militaire politie (MP) de teugels strak in handen in het Kamp Marmal, in de Noord-Afghaanse stad Mazar-e-Sharif. Regels gelden immers voor iedereen en daarover moet iemand waken. Mark en zijn Letse collega Uldis lopen regelmatig patrouille op de basis.

De Raven: 007 in het luchtruim

Op patrouille in een onstabiele omgeving, een taak die Belgische militairen dagelijks uitvoeren in het Afghaanse Mazar-e-Sharif (MeS). Dingo pantservoertuigen, zware bewapening en een stevige dosis tactische kennis zijn factoren die een groot verschil maken op de begane grond. En dankzij de Raven, een hoogtechnologische drone, behoort nu ook het luchtruim tot het werkterrein van de militairen ter plaatse.

Defensiechef bedankt militairen op operatie

Naar jaarlijkse gewoonte heeft de chef Defensie persoonlijk de Belgische militairen bedankt voor hun inzet. Van 10 tot 13 december bezocht generaal Marc Compernol verschillende operatiegebieden.

Nieuwste editie van het “Belgian Army Magazine”

Er is een nieuwe editie van het “Belgian Army Magazine” verschenen.