-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

2 EMI

Ardense Jagers gaan in de aanval

Het Bataljon Ardense Jagers neemt sinds 21 april 2018 deel aan een grootschalige oefening. Hiermee bereidt het personeel zich voor om als bataljon stand-by te staan voor de Europese Unie. Op woensdag 2 en donderdag 3 mei bereikt de oefening haar orgelpunt.

Medische Training in Nederland

Het 2de Element voor Medische Interventie uit Leopoldsburg organiseert van 20 tot 24 juni een medische training in Hilversum. De training is één van de concrete resultaten van de BENELUX samenwerking op medisch vlak.

Beveiligingsdetachement voor Mali goedgekeurd

Het beveiligingsdetachement voor de European Union Training Mission (EUTM) in Mali heeft zijn laatste test doorstaan. Dat gebeurde van 25 tot 27 april, tijdens een certificatie-oefening in het kamp van Marche-en-Famenne.

Evacuatie-oefening in Leopoldsburg

De militairen van het 2 Element voor Medische Interventie (2 EMI) hebben gedurende een week alles geleerd in verband met het evacueren van gewonden. Op donderdag 11 februari brachten ze die kennis op het terrein in de praktijk, in hun thuisbasis Leopoldsburg.

Belgen oefenen stabilisatieoperaties in Litouwen

Sinds vorige week hebben Belgische en Luxemburgse militairen zich in Litouwen ontplooid. Intussen zijn de troepen verder landinwaarts getrokken en hebben ze de oefeningen voor stabilisatieoperaties achter de rug.