-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

15 Wing Luchttransport

Belgen uit Spanje gerepatrieerd

Zondagavond 22 maart zijn 65 landgenoten met een militaire Airbus gerepatrieerd vanuit het Spaanse Las Palmas. Dat kondigde minister Goffin zopas aan.

Vruchtbare samenwerking met de Franse luchtmacht

Na iets minder dan een jaar intensieve training op de Franse vliegbasis 123 Orléans-Bricy, loopt de opleiding van sergeant Wendy Minne en de eerste sergeant-majoor Maarten Pauwels ten einde. Na hun terugkeer naar Melsbroek zullen ze hun ervaring met de Franse A400M’s gebruiken om hun collega’s te adviseren en te begeleiden.

Defensie levert humanitair materieel aan de D.R. Congo

Het vliegtuig dat op woensdag 5 februari een regeringsdelegatie naar de Democratische Republiek Congo brengt, neemt ook meer dan twee en een halve ton humanitair materieel mee. Daarmee helpt Defensie twee vzw’s die erkend zijn door de departementen Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Zaken.

Belgische A400M-instructeurs onder Britse vleugels

Een Belgische bemanning is voor drie jaar toegewezen aan het 24 Squadron in het Britse Brize Norton, een opleidingssmaldeel van de Royal Air Force. Daar zullen ze de aankomst van de Airbus A400M transportvliegtuigen naar België voorbereiden en de opleiding van de bemanningen in goede banen leiden.

Defensie paraat voor repatriëring uit China

Op de militaire luchthaven van Melsbroek zijn in de late avond van 2 februari zeven Belgen en twee Chinezen geland die uit China waren gerepatrieerd. Ze werden overgebracht naar het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA) in Neder-over-Heembeek. Daar zullen ze zo'n twee weken in quarantaine verblijven.