-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Opendeur Air Traffic Control Center

Opendeur Air Traffic Control Center

23/06/2017

Het Air Traffic Control Center (ATCC) opent op vrijdag 23 juni 2017 zijn deuren voor het grote publiek. Tussen 11 en 19 uur kan je hun terreinen bezoeken in de Molenstraat 69 in Gavere en in de Ten Edestraat 31 in Semmerzake.

Als ambassadeur van Defensie in Oost-Vlaanderen zal het ATCC je laten kennismaken met zoveel mogelijk verschillende facetten van de eenheid, de Luchtcomponent en Defensie.

Als thema voor deze opendeurdag werd de School voor Luchtverkeersleiders gekozen. Die werd zestig jaar geleden opgericht in Koksijde en is sinds 2001 ondergebracht in het ATCC.

Naast een bezoek aan de school, de stand '70 jaar Luchtmacht', het luchtverkeersleidingscentrum, de radarinstallaties en vele andere stands, kan je genieten van een gevarieerd aanbod aan overvluchten, demonstraties en een uitgebreide tentoonstelling van materieel.

Wanneer je een aantal stands bezoekt en een reeks vragen correct beantwoordt, maak je kans op een luchtdoop in een Sea King of Agusta-helikopter op 23 juni in Semmerzake of in een Embraer-passagiersvliegtuig op zaterdag 24 juni in Ursel.