-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Oostende voor Anker: het feest van het Noordzee-watererfgoed

Oostende voor Anker: het feest van het Noordzee-watererfgoed

25/05/2017

Oostende voor Anker verzamelt van 25 tot 28 mei meer dan 140 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het festival van de Noordzee is een feest van het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen!

Dit belevingsfestival is de afspraak voor alle schippers en bemanningen, bezielers van ons en jouw maritiem patrimonium, maar ook voor iedereen die zijn nautisch DNA wil laten prikkelen, inclusief jonge gezinnen. Je duikt er onder in een wereld van nautische kennis en vaardigheden die de tijd doorstaan hebben.

Ontdek het vakmanschap van de bouwers en restaurateurs van die 'oude dames'. Luister naar de verhalen van jonge en oude bemanningen. Snuif de geur van de authenticiteit en de zilte zee op. Laat je meevoeren op het ritme van de zee, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer, die Oostende voor Anker zo uniek maken ten opzichte van andere groter maritieme feesten.

Ons festival is gratis toegankelijk. Toffe ambiance, lekkere scheepskost, zeer veel muziek en verrassingsacts zorgen voor een ongedwongen sfeer die je alleen op onze kaaien vindt. De behoeders van ons maritiem patrimonium onthullen je persoonlijk de geheimen van de scheepsbouw, ambachten, nautische cultuur en bezienswaardigheden.

Tijdens Oostende voor Anker kan je de grootste verzameling zien van schepen, boten en vaartuigen die de scheepvaartgeschiedenis levend houden. Je kan ze bezoeken of zelfs meevaren op een windjammer (volgetuigd zeilschip voor de grote vaart) die dagelijks op zee gaat.

Geniet met volle teugen van dit unieke maritieme festival!