-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Navy Days

Navy Days

01/07/2016

Gratis toegang

De Marinecomponent is vandaag een essentiële schakel in de Belgische defensiepolitiek. Ze beschikt over moderne middelen en gemotiveerd en hooggekwalificeerd personeel. De Marinecomponent voert de Belgische vlag trots over alle zeeën ter wereld. Van fregatten tot patrouilleschepen, van de Baltische Zee tot de Indische Oceaan, onze bemanningen bewijzen dat operationaliteit samengaat met competentie en internationale erkenning.

Graag willen wij dit met het brede publiek delen tijdens de Navy Days, die plaatsvinden op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli! De basis is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur en de toegang is gratis! De bemanning van talrijke Belgische en buitenlandse schepen verwachten je.

Bovendien kan je drie themadorpen ontdekken. In het eerste dorp wordt de nadruk gelegd om wetenschap en technologie, waar je de laatste technologische middelen ontdekt aan boord van onze schepen. In het tweede dorp word je ondergedompeld in de geschiedenis van onze marine en via een tijdslijn volg je de belangrijkste gebeurtenissen sinds het ontstaan van onze marine in 1946. Uiteindelijk zal het dorp leven en werken bij de marine je een voorsmaakje geven van het leven van het marinepersoneel alsook van de waaier van beroepen die binnen de marine mogelijk zijn.  

Een nieuw concept, met een nieuw dynamiek voor de Navy Days, dat voortaan tweejaarlijks wordt.

Inschrijving

Inschrijving rondleiding voor toekomstige collega's tussen de 16-33 jarigen.