-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Expo '100 jaar militaire fotografie en cinematografie'

Expo '100 jaar militaire fotografie en cinematografie'

20/04/2018

De Eerste Wereldoorlog was het eerste mondiale conflict waarin de foto- en cinematografie een belangrijke rol speelden. Ook het Belgische leger liet zich niet onbetuigd. Eind 1915 werd de Service Photographique de l'Armée belge (S.P.A.B.) opgericht. Gedurende de oorlog zou de dienst evolueren tot de Service Cinématographique de l'Armée belge (S.C.A.B.). Vanaf het interbellum tot vandaag is de dienst blijven bestaan, waarbij ze weliswaar meerdere keren van naam en werking veranderde.

De tentoonstelling '100 jaar militaire fotografie en cinematografie' geeft aan de hand van honderd geselecteerde foto's het belang aan van het audiovisuele bij Defensie. Ze vindt plaats in een van de mooiste locaties van Brussel: het Koninklijk Legermuseum.

De tentoonstelling kwam tot stand door intense opzoekingen door Malek Azoug en Patrick Brion, beiden werkzaam als fotograaf bij Defensie. In 2014 realiseerden ze al het fotoboek 'Een klein Leger in de Groote Oorlog'. Dit project kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen het War Heritage Institute, CDSCA en Defensie.

Praktische informatie

Periode: 20 april – 3 december 2018

Toegang: gratis voor militairen en familieleden