-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

CANCELLED - Spottersdag Swift Blade 2020

CANCELLED - Spottersdag Swift Blade 2020

24/04/2020

CANCELLED due to corona 

Normaal gezien kan je ons bezoeken tijdens onze jobdagen. Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn die geannuleerd. Schrijf je in en blijf op de hoogte van ons alternatief programma.

We stellen alles in het werk om je verder te helpen via onze jobsite, onze informatiecentra en ons contactcenter rekrutering.

Heb je bepaalde interesses, ben je technisch aangelegd of heb je een passie voor de Marine, Land-, Lucht- of Medische Component? Op onze jobsite helpen deze en veel meer filters je naar een job zoeken.

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan kun je onze informatiecentra voorlopig enkel telefonisch of via e-mail bereiken. Informatiecentra in je regio: AntwerpenBruggeBrusselGent en Hasselt. Onze medewerkers kunnen je uitleggen wat het betekent om militair te zijn, wat de selectievoorwaarden zijn, welk diploma je nodig hebt, hoe lang de opleiding duurt en welke job het beste bij je interesses past.

Heb je vragen over onze jobs en wil je snel een antwoord? Bel dan naar ons contactcenter rekrutering op het gratis nummer 0800 333 48. (Openingsuren)

----------------------------------------------------------------------------------

Europese helikopteroefening strijkt neer op vliegveld Weelde

Tussen 14 april en 1 mei 2020 organiseren de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht en de Belgische Luchtcomponent samen de grootste militaire helikopteroefening in Europa voor 2020. Die oefening kreeg de naam Swift Blade 2020. In totaal nemen er meer dan 2.000 militairen deel uit 14 van de 27 EDA-landen (European Defence Agency). Gedurende drie weken zullen 35 helikopters, 2 C-130’s, 2 F-16’s en een onbemand verkenningsvliegtuig optreden op alle niveaus van het inzetspectrum. De trainingsgebieden liggen verspreid over beide landen.

In de complexe wereld waarin we leven is een Europese defensiesamenwerking steeds belangrijker om de vrede en veiligheid te beschermen. De actuele veiligheidssituatie vereist eenheden die op zeer korte termijn uitgestuurd kunnen worden en tijdens internationale operaties gezamenlijk kunnen optreden wanneer de situatie daarom vraagt. Dit vergt een intensieve training ter voorbereiding.

De oefeningen tijdens Swift Blade verlopen volgens realistische scenario’s. In militaire termen gaat het daarbij over grond-luchtverdediging, verplaatsingen met grondtroepen, medische evacuaties en inzet van troepen voor speciale operaties.

Noot aan de spotters

Op vrijdag 24 april 2020 organiseert de Belgische Luchtcomponent tijdens de oefening Swift Blade een spottersdag op het vliegveld van Weelde. Die spottersdag is in eerste plaats bestemd voor een honderdtal (bij voorkeur Belgische) spotters. Inschrijven kan via dit formulier.

Voor de Nederlandse enthousiastelingen organiseert de Koninklijke Luchtmacht op 23 april 2020 een evenement in Gilze-Rijen