-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nederlands-Belgische Operationele School

Nederlands-Belgische Operationele School

De Nederlands-Belgische Operationele School in Den Helder geeft operationele opleidingen aan het marinepersoneel uit beide landen. Ook militairen uit andere landen zijn er welkom. Ze volgen er gespecialiseerde opleidingen, toegespitst op radio- en dataverbindingen en oorlogsvoering onder water, op het water en tegen luchtdoelen. Zo kan ze het gekwalificeerde en inzetbare personeel afleveren dat beide marines nodig hebben voor hun operaties.

Recente artikels

Innoveren en besparen

Op de marinebasis van Den Helder, in Nederland, werd op 21 februari de zeemanschapstrainer Poolster ingehuldigd. Dankzij de inzet van de nieuwe trainer kunnen de Belgische en Nederlandse marine de kosten drukken en de oefenuren verdubbelen.

Alle hens aan dek in Den Helder

Op 22 november is korvetkapitein Christophe Colonval aangesteld als de nieuwe commandant van de Nederlands-Belgische Operationele School in Den Helder, Nederland. Hij is de eerste Belg die die functie bekleedt.

De Vlaardingen weer op de schoolbanken

De bemanning van de Nederlandse mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen volgt op dit moment een intensieve cursus in de marinebasis van Zeebrugge. De MOST, het Belgisch-Nederlandse trainingscentrum voor mijnenbestrijding op zee, bereidt hen gedurende drie weken voor op hun deelname aan de NATO Response Force (NRF) in 2016.

Commandowissel aan de Belgisch-Nederlandse Operationele School

Op vrijdag 23 januari heeft kapitein-luitenant J.J. Oppeneer het bevel overgenomen van de Belgisch-Nederlandse Operationele School in Den Helder van kapitein-luitenant J.J .Teersta. Dit gebeurde in aanwezigheid van diverse militaire prominenten, waaronder fregatkapitein S. Boddin, directeur van het Compententiecentrum van de Marinecomponent, en alle 200 onderrichters en leerlingen van de school.

Belgische en Nederlandse marine gaan samen opleiden

Op 18 november hebben de Belgische en Nederlandse marine de uitvoeringsakkoorden ondertekend om samen opleidingen te organiseren op operationeel, technisch en logistiek vlak. De ondertekenaars benadrukten dat de akkoorden model staan voor een verregaande integratie tussen beide marines.