-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Movement Control Group

Movement Control Group

De Movement Control Group in Peutie organiseert, coördineert en controleert het transport van militair personeel en materieel.

Dat transport kan plaatsvinden langs de weg, via het spoor en over het water. Ze volgen ook transporten in het buitenland op, tot in de operatiezones. Wanneer B-FAST, het federale team voor noodhulp uitrukt, regelt de Movement Control Group de douaneformaliteiten.

Hun wapenspreuk is: Ad victoriam (Tot aan de overwinning).

Recente artikels

Movement Control Unit: de gidsen van Defensie

Het gonst van de activiteit in het militair kwartier van Peutie. De repetities voor het defilé op 21 juli draaien op volle toeren. Om alle neuzen en voertuigen in dezelfde richting te laten werken, zorgt het personeel van de Movement and Control Group, of kortweg MCG.

MCG in Afghanistan: een geoliede machine

Op de luchthaven van de basis in Mazar-e-Sharif, in het noorden van Afghanistan, verzorgen Belgische militairen van de Movement Control Group zowat alle taken die er op een luchthaven te doen zijn.

Alles in goede banen leiden

De Movement Control Group (MCG in de spreektaal) coördineert en controleert al de bewegingen van militair personeel en materieel langs de baan, het spoor, de binnenwateren maar ook tijdens zee- en luchthavenoperaties in binnen- en buitenland. De MCG telt een tiental reservemilitairen die de militaire bewegingen mee in goede banen helpen leiden.

Beveiligingsdetachement voor Mali goedgekeurd

Het beveiligingsdetachement voor de European Union Training Mission (EUTM) in Mali heeft zijn laatste test doorstaan. Dat gebeurde van 25 tot 27 april, tijdens een certificatie-oefening in het kamp van Marche-en-Famenne.

Gemotoriseerde troepen stomen zich klaar voor defilé

Op 17 juli hebben alle militaire voertuigen die deelnemen aan de nationale feestdag zich in de kazerne van Peutie in colonne opgesteld voor een repetitie. Van daaruit zullen ze op 21 juli ook vertrekken voor het gemotoriseerde gedeelte van het militaire defilé.