-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Militair Hospitaal Koningin Astrid

Militair Hospitaal Koningin Astrid

Het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA - 02/264.41.11) ondersteunt militaire operaties overal ter wereld met medische specialisten en materieel: van kleine teams tot een veldhospitaal.

Het hospitaal waakt ook over de gezondheid van de militairen, zodat ze geschikt en paraat blijven. Zijn 600 personeelsleden bieden gespecialiseerde verzorging aan in verschillende domeinen. Verder heeft het een expertisecentrum om kandidaat-militairen en specifieke groepen (piloten, duikers of paracommando’s) te onderzoeken en hun fysieke conditie te verbeteren.

Het militair ziekenhuis staat ook ten dienste van de bevolking. Denk maar aan het Brandwondencentrum, zijn mugdienst of zijn rol bij rampenplannen en crisissen.

Recente artikels

Comfort is geen luxe maar noodzaak!

Voor de plaatsen waar kwaliteit van levensbelang is, levert het Competentiecentrum Steunmaterieel en Productie (CCMP) magistraal werk af. De specialisten van de ondersectie Doek en Leder hebben nieuwe balneotherapeutische matrassen ontworpen en ontwikkeld. De verpleegkundigen van het Brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek maken er gretig gebruik van.

Pinocchio bestaat al 20 jaar

Op 22 september heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid de academische zitting van VZW Pinocchio voorgezeten. Deze laatste viert zijn 20ste verjaardag.

Defensie leert levens redden

Bij de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem konden de militairen ter plaatse de slachtoffers meteen eerste hulp geven. Momenteel geeft Defensie die ervaring en kennis door aan de hulpdiensten.

Medische steun in Kindu

Tijdens militaire manoeuvres in Afrika is de kans op parasieten of tropische ziektes altijd groter. In Congo helpen enkele militaire laboranten momenteel ziektes opsporen bij de lokale bevolking. Zo kunnen ze die later ook gemakkelijker opsporen bij militairen die terugkeren van een oefening of operatie in tropisch gebied.

Innoverende therapieën in het Brandwondencentrum

Het Brandwondencentrum van het militaire ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek is al jaren gerenommeerd voor zijn expertise bij de behandeling van brandwonden. Onderzoek uitvoeren naar nieuwe therapieën is dan ook een essentiële opdracht van het Brandwondencentrum.