-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

M915 Aster

M915 Aster

De M915 Aster is een van de zes mijnenjagers van de Belgische marine. Het schip heeft als hoofdopdracht om alle soorten zeemijnen op te sporen en te neutraliseren: op en in de zeebodem of zwevend in het water.

Die opdracht vindt ook buiten onze landsgrenzen plaats, om de NAVO-bondgenoten te beschermen. Op die manier verzekeren de mijnenjagers de veiligheid van de scheepvaart in havens en op drukke vaarroutes en ankerplaatsen. Bijkomend leiden de mijnenjagers ook studenten op en voeren ze diplomatieke opdrachten uit om België in het buitenland te vertegenwoordigen.

De bemanning bestaat uit 36 militairen: vier officieren, vijftien onderofficieren en zeventien matrozen. De leuze van de Aster luidt: Ne Quid Nimis (Niets is te veel).

Recente artikels

#21juli: Zeventig jaar Zeemacht

De Belgische marine bestaat sinds 1 februari 1946, toen de Belgische regering officieel de Zeemacht oprichtte. Over de jaren heen breidde de vloot zich uit en onderging ze meerdere moderniseringsprogramma’s.

12.500 bezoekers voor de 35ste editie van Navy Days

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli namen 12.500 bezoekers een kijkje achter de schermen van de marinebasis van Zeebrugge.

Navy Days van start in Zeebrugge

Onder een pak stapelwolken en enkele buien liepen de bezoekers van de Navy Days op 5 juli druppelsgewijs binnen. Voor de 34ste keer opende de marinebasis van Zeebrugge haar deuren voor het publiek. Twee dagen lang leggen marineschepen van verschillende landen hun loopbrug neer zodat iedereen aan boord kan voor een blik achter de schermen.
Zeven mijnenjagers op onderhoud in Zeebrugge

Zeven mijnenjagers op onderhoud in Zeebrugge

De volgende weken zullen de technische ploegen van de Marine (NAVLOG) volop bezig zijn met het vernieuwen en herstellen van diverse onderdelen van zeven Belgische en Nederlandse mijnenjagers.