-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Field Accommodation Unit

Field Accommodation Unit

De Field Accommodation Unit (FAU) is gelegen op de vliegbasis van Bevekom en telt tachtig personeelsleden.

De eenheid staat tijdens operaties in voor de infrastructuur van de detachementen. Dat behelst de opbouw en het onderhoud van het logement (verwarmde en geklimatiseerde tenten en containers), kantoren, keukens, sanitair, stroomvoorzieningen, waterzuivering, en zo meer.

De eenheid verschaft ook gespecialiseerd materieel aan de Luchtcomponent zoals installaties om vliegtuigen snel bij te tanken of verlichtingssystemen voor landingsbanen. Ze helpt ook de Medische Component om haar installaties op te zetten.

De leuze van de FAU is: Muniendum saepe, semper auxiliandum (Dikwijls aan het bouwen, altijd steun aan het geven).

Recente artikels

Zonne-energiekit: onder de zonnestralen van Lokandu

De energietransities van de toekomst zullen onvermijdelijk een impact hebben op Defensie. Het gebruik van hernieuwbare energie maakt deel uit van het werk van het personeel in het milieudomein en verenigt zowel ecologie, economie als operationaliteit.

Resolute Support gaat voort in Mazar-e-Sharif

Op 18 oktober 2014 vertrok het nieuwe detachement voor het Belgische steunelement (ISAF BEL NSE 14-10) naar Mazar-e-Sharif, in het noorden van Afghanistan.

Zes jaar OGF afgebouwd in zes weken

Op dinsdag 28 oktober 2014 vertrekken de laatste Belgen vanuit de vliegbasis van Kandahar, in het zuiden van Afghanistan. Precies één maand na de laatste vlucht voor Operatie Guardian Falcon (OGF) is het Belgische kamp ontmanteld. Het materieel dat er zes jaar lang werd ingezet, keert terug en is klaar voor de volgende operatie.

De Antonovs openen de dans

De eerste Belgische containers gingen op woensdag 15 oktober met de eerste Antonov mee. Al voor zonsopgang werd het vrachtvliegtuig geladen op de luchthaven van Kandahar. Rond zeven uur plaatselijke tijd vertrok het toestel naar Trabzon in Turkije. Daar gaat de lading naar de haven om per vrachtschip naar Zeebrugge te varen.

Een goedbewaakte werf in Kandahar

De terugkeer van de Belgen uit Kandahar heeft op vrijdag 10 oktober een symbolische wending genomen. Voor de operationele zone van het kamp omgetoverd wordt tot afbraak- en inpakzone, werd het wachtlokaal van het administratieve kamp afgebroken en ondergebracht in een container.