-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

F931 Louise-Marie

F931 Louise-Marie

De F931 Louise-Marie is een van de twee fregatten van onze marine. Het schip kan vredesbewarende operaties uitvoeren voor de snelle reactiemacht van de NAVO, vredesopleggende operaties, defensiediplomatie en collectieve verdediging van het land en de bondgenoten.

De bemanning bestaat uit 145 militairen: vijftien officieren, zeventig onderofficieren en zestig matrozen. De leuze van de Louise-Marie luidt: Ad augusta per angusta (Naar de triomf langs moeilijke wegen).

Recente artikels

Spaans fregat Navarra vlaggenschip van operatie Sea Guardian

Het Spaanse fregat Navarra leidt de NAVO-groep bestaande uit het Belgische fregat Louise-Marie en het Italiaanse fregat Euro.

Louise-Marie start met Sea Guardian

Vanaf 12 februari begint het fregat Louise-Marie zijn deelname aan de NAVO-operatie Sea Guardian. Samen met Spaanse en Italiaanse collega's brengen ze de vaarbewegingen op de Middellandse Zee in kaart voor het hoofdkwartier in het Britse Northwood.

Louise-Marie klaar voor actie

Na een laatste trainingsperiode voor de boarding teams van het fregat Louise-Marie is het fregat klaar voor de NAVO-operatie Sea Guardian. Het toneel voor die training was het maritiem trainingscentrum van de NAVO in Souda, op Kreta.

De Louise-Marie heeft ogen in de lucht

Het fregat Louise-Marie begint deze week aan de NAVO-operatie Sea Guardian. Daarvoor beschikt het schip over een paar ogen in de lucht: een Alouette III-helikopter helpt het fregat andere schepen op te zoeken en te identificeren.

Louise-Marie stoomt zich klaar voor Sea Guardian

Sinds 22 januari is het fregat Louise-Marie weer op zending. In de Middellandse Zee draagt het schip bij aan de NAVO-operatie Sea Guardian. De eerste fase van de opdracht zit er bijna op. Nog enkele trainingen en het schip kan actief zijn rol vervullen.