-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

EGUERMIN

EGUERMIN

EGUERMIN is de Belgisch-Nederlandse school voor mijnenbestrijding op zee. De instelling in Oostende geeft opleiding en training aan scheepbemanningen maar adviseert ook de operationele commando’s op dit vlak, ook in NAVO-verband.

De school is door de NAVO erkend als expertisecentrum en heeft vertegenwoordigers bij diverse internationale werkgroepen rond mijnenbestrijding op zee. België en Nederland delen het commando, de instructeurs en het beheer van de school.

Recente artikels

Oostende epicentrum van de mijnenbestrijding

Van 19 tot 29 maart ontving de Belgisch-Nederlandse school voor mijnenbestrijding EGUERMIN de internationale oefening Dynamic Move.

NAVO-eskader traint in Zeebrugge

Sinds maandag 19 maart zijn vier schepen van de SNMCMG 1, de permanente mijnenbestrijdingsgroep van de NAVO, volop bezig met oefeningen voor de Belgische kust.

Het VSW-team is volledig operationeel

Het VSW-team, aangevuld met een team van de M923 Narcis, dat kust- en havenzones ontmijnt, maakt zich klaar voor ontmijningsoefening van de NAVO in Bulgarije, Griekenland en voor de Frans-Belgische kust. Als voorbereiding heeft het team van 5 tot 9 februari geoefend op het meer van l'Eau d'Heure.

Contactdagen over de toekomst van de mijnenjacht op zee

Op initiatief van de admiraal Benelux (ABNL ) werden op 14 en 15 december contactdagen georganiseerd betreffende de nieuwe generatie van de mijnenjachtcapaciteit.

Onze handelsroutes staan onder druk. Hoe 'wapenen' we onze koopvaardij daartegen?

Van 29 mei tot 2 juni heeft in Oostende voor de 38ste keer Snow Master plaatsgevonden: een van de grootste NAVO-oefeningen in scheepvaartbegeleiding. In de Belgisch-Nederlandse mijnenbestrijdingsschool EGUERMIN hielden reservisten uit zeven NAVO-landen een virtuele oefening in scheepvaartbegeleiding op basis van een realistisch scenario.