-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

EGUERMIN

EGUERMIN

EGUERMIN is de Belgisch-Nederlandse school voor mijnenbestrijding op zee. De instelling in Oostende geeft opleiding en training aan scheepbemanningen maar adviseert ook de operationele commando’s op dit vlak, ook in NAVO-verband.

De school is door de NAVO erkend als expertisecentrum en heeft vertegenwoordigers bij diverse internationale werkgroepen rond mijnenbestrijding op zee. België en Nederland delen het commando, de instructeurs en het beheer van de school.

Recente artikels

Remus: ogen onder water voor de Godetia

De Godetia is op dit moment het vlaggenschip van de NAVO-ontmijningsopdracht voor de Noorse kust. Vanop het schip voert het VSW-team zijn opdrachten uit met hulp van een van onze meest moderne mijnenbestrijdingsmiddelen: de onderwaterdrone Remus.

NAVO-reservisten garanderen veilige handelsroutes

De eerste week van juni heeft in Oostende voor de 39ste keer de oefening Snow Master plaatsgevonden: een van de grootste NAVO-oefeningen in scheepvaartbegeleiding. Reservisten uit zeven landen voerden een virtuele oefening uit op basis van een realistisch scenario. De chef Defensie, generaal Marc Compernol, kwam zich zelf vergewissen van de kennis en professionaliteit van de actieve reservisten.

Oostende epicentrum van de mijnenbestrijding

Van 19 tot 29 maart ontving de Belgisch-Nederlandse school voor mijnenbestrijding EGUERMIN de internationale oefening Dynamic Move.

NAVO-eskader traint in Zeebrugge

Sinds maandag 19 maart zijn vier schepen van de SNMCMG 1, de permanente mijnenbestrijdingsgroep van de NAVO, volop bezig met oefeningen voor de Belgische kust.

Het VSW-team is volledig operationeel

Het VSW-team, aangevuld met een team van de M923 Narcis, dat kust- en havenzones ontmijnt, maakt zich klaar voor ontmijningsoefening van de NAVO in Bulgarije, Griekenland en voor de Frans-Belgische kust. Als voorbereiding heeft het team van 5 tot 9 februari geoefend op het meer van l'Eau d'Heure.